Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Costel Alexe anunță schimbarea comisarului Gărzii de Mediu! Propunerea ar fi fost acceptată și de Gabriela Dorojan

Ministrul Costel Alexe anunță schimbarea comisarului Gărzii de Mediu! Propunerea ar fi fost acceptată și de Gabriela Dorojan

Un articol de: B1.ro - 09 Ian 2020, 16:34
Eveniment

După ce în mai multe rânduri i s-a reproșat faptul că Garda de Mediu nu funcționează la parametri maximi Ministrul Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a avut o discuție cu Gabriela Dorojan, Comisarul General al instituției în care aceasta ar fi fost de acord cu schimbarea ei din funcție. Propunerea va fi înaintată Guvernului în perioada următoare.

’’În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României.

Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM, iar prin conducerea şi structurile sale urmăreşte modul de realizare a atribuţiilor încredinţate comisariatelor judeţene şi stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control, am solicitat în această dimineață Comisariatului Național al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziție planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Brașov, București și Iași, precum și raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului.

Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură!

Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!” a postat Costel Alexe pe pagina sa de facebook.

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   Garda de Mediu