Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China

Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China

Un articol de: - 01 Aug 2012, 20:00
Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China Foto: evz.ro Eveniment

România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China, cea mai mare expoziție cu statui, a dezvăluit ministrul Culturii Puiu Hașotti.

Într-un interviu pentru Mediafax, Hașotti a precizat că au existat în acest sens discuții cu ambasadorul Chinei atât din partea sa cât și a directorului Muzeului Național de Istorie.

”La anul, România va găzdui cea mai mare expoziţie găzduită vreodată de România: expoziţia Soldaţilor din ceramică din China, împreună cu alte câteva zeci de artefacte. Bun, nu vor veni toţi 10.000, vor veni câteva zeci de statui din faimoasa armată a soldaţilor din lut, împreună cu artefacte, majoritatea din bronz, din epoca bronzului. Este cea mai spectaculoasă, cea mai mare, cea mai importantă expoziţie pe care România a cunoscut-o şi a găzduit-o vreodată” a spus Hașotti.

Ministrul a precizat că doar România și încă o țară europeană vor găzdui această expoziție anul viitor. Muzeul de Istorie va găzdui expoziția.

În ce privește fondurile pentru eveniment, România trebuie să asigure doar costurile de organizare, pentru că specialiștii chinezi și asigurările necesare vor fi suportate de China, a mai precizat Hașotti.

Citeşte mai multe despre:   Puiu Hasotti,   Ministrul Culturii