Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul de Interne anunță demiterea prefectului județului Harghita pentru modul în care a fost gestionată situația ursului lăsat să agonizeze pe marginea drumului (VIDEO)

Ministrul de Interne anunță demiterea prefectului județului Harghita pentru modul în care a fost gestionată situația ursului lăsat să agonizeze pe marginea drumului (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Noi 2019, 15:24
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita în urma modului în care a fost gestionată situația ursului lovit sâmbătă seara de o mașină între localitățile Praid și Sovata, potrivit unui comunicat de presă al MAI. 

Ministrul a luat decizia demiterii prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, nu a luat toate măsurile necesare pentru a gestiona eficient și operativ problema, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre acest eveniment. 

Totodată, în acest caz vor fi efectuate și alte verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane ar putea fi trase la răspundere. 

Deşi era în viață după 18 ore de agonie pe şosea, ursul lovit și lăsat de izbeliște pe marginea drumului în judeţul Harghita a fost ucis. A fost emisă decizia de împuşcare a animalului, decizie luată de medicul veterinar din zonă. După ce şi-au probat incopetenţa ore-n şir şi au lăsat animalul să agonizeze pe şosea, ba pentru că că nu aveau tranchilizante, ba pentru că nu aveau autorizaţii, iată că veterinarii au ales calea cea mai crudă: să ucidă ursul. Medicul veterinar care s-a uitat la el a concluzionat că viaţa ursului nu poate fi salvată.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al MAI: 

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita

Având în vedere modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit seara trecută de o mașină, între localitățile Praid și Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela.

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit.

De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Harghita
 
Loading...