Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul de Interne: Peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru turul al doilea al alegerilor (VIDEO)

Ministrul de Interne: Peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru turul al doilea al alegerilor (VIDEO)

Un articol de: - 14 Noi 2014, 11:43
Ministrul de Interne: Peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru turul al doilea al alegerilor (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat vineri măsurile luate de MAI în vederea organizării celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

”Din punct de vedere organizatoric, până acum au fost respectate toate termenele specifice prevăzute în legislația electorală. Au fost tipărite 20.954.068 buletine de vot și 11.808.375 de timbre autocolante. Materialele se află acum în fiecare județ, sub pază. Sâmbătă, 15 noimbrie, până la ora 18.00, președinții secțiilor de votare vor prelua aceste material și se vor deplasa la secțiile de votare. Secțiile de vot se află în aceleași locuri ca în primul tur și sunt coordonate de aceleași birouri electorale.”, a anunțat ministrul de Interne.

În ceea ce privește asigurarea în condiții de siguranță a procesului electoral, Gabriel Oprea a precizat că peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați în acest scop.

”Pentru asigurarea climatului de siguranță vom mobiliza același efectiv ca la primul tur. Peste 58.000 de angajati ai MAI vor asigura buna desfășurare a alegerilor.  Este vorba de 31.300 de polițiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 de polițiști de frontieră, 10.000 de pompieri și 600 de forțe ale altor structuri operative care vor asigura paza și protecția secțiilor de votare și vor verifica sesizările privind activitățile electorale.La MAI va funcționa și Centrul Operațional de Comandă, unde reprezentanți ai tuturor structurilor de ordine publică se vor asigura că orice problemă deosebită să poată fi rezolvată în regim de urgență.” , a mai spus Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul a oferit informații despre incidentele petrecute între cele două tururi de scrutin. ”Climatul de ordine publică s-a menținut și între cele două tururi. Au existat  49 de evenimente, de 11 ori mai puține decât în perioada similară a campaniei din 2009.”, a spus ministrul.

Oprea: Peste 58.000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru al doilea tur al alegerilor


Citeşte mai multe despre:   Ministerul de Interne ,   Gabriel Oprea,   MAI,   alegeri prezidentiale,   masuri,   securitate