Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Economiei, Mihai Tudose: Societatea privată de la Băița e în faliment. Nu îndeplinesc procedurile de exploatare (VIDEO)
Exclusiv

Ministrul Economiei, Mihai Tudose: Societatea privată de la Băița e în faliment. Nu îndeplinesc procedurile de exploatare (VIDEO)

Un articol de: - 31 Aug 2015, 10:20
Ministrul Economiei, Mihai Tudose:  Societatea privată de la Băița e în faliment. Nu îndeplinesc procedurile de exploatare (VIDEO) Foto: ziuadebuzau.ro Eveniment

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat luni, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV că exploatarea de la Băița, unde minerii au intrat în greva foamei estei una privată și că aceasta este în procedură de faliment.

”Acolo sunt două exploatări de subteran, una a statului și una privată. Cea privată, în care sunt minerii blocați este în procedură de faliment și nu are licență de exploatare. Statul poate interveni pe baza unor hârtii, ei trebuie să îndeplinească unele cerințe legale, pe care, din câte sunt informat, nu le îndeplinesc”, a explicat Mihai Tudose.

Ministrul a precizat că reprezentanți ai ministerului s-au deplasat săptămâna trecută în zonă și ulterior s-au trezit cu plângeri penale pe numele lor din partea administratorului societății, pe motiv că ar fi încălcat o proprietate privată.

”Au fost reprezentanții ministerului săptămâna trecută și au primit din partea directoarei, s-a facut plângere penală pentru că au intrat pe proprietatea lor. Oamenii sunt anternați într-un joc periculos care nu este al lor. Se înceracă prin forță intrarea în legalitate cu o activitate care nu a fost în regulă. Secretarul de stat Maricel Popa, de la minister, cu domnul prefect, cu corpul de control al ministerului au fost acolo”, a spus Tudose.

”Inclusiv mina de stat este o insulă într-o proprietate privată. Sunt plângeri făcute la toate instanțele competente pe acest domeniu. Din punctul de vedere al ministerului, noi suntem parte păgubită. Faptul că alocat infrastructura statului la privat, nu a autorizat nimeni, sunt făcute de fosta directoare. Nu a semnat nimeni din minister. Nu a făcut niciun fel de informare, au fost consfințite din 2005 încoace. Acum, când încercăm să facem lumină în acestă zonă, vedeți ce se întâmplă. Din actele contabile rezultă că o galerie de mină și calea ferată a fost extarnalizată, a se citi vândută, cu valoare zero. S-au făcut plângeri penale, s-au făcut percheziții, s-au ridicat documente. La minister există o celulă de criză. Nu avem corespondență cu doamna pentru că nu poate să își asume ceva în scris, probabil”, a mai precizat ministrul Economiei.

Ministrul Economiei, despre protestele de la mina Băița


Citeşte mai multe despre:   ministrul Economiei,   Mihai Tudose,   faliment