Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Economiei și ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București doresc revitalizarea Comitetului Economic româno-emiratez

Ministrul Economiei și ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București doresc revitalizarea Comitetului Economic româno-emiratez

Un articol de: Redacția B1.ro - 28 Mar 2019, 21:21
Eveniment

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, și Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București, au avut joi o întâlnire la sediul ministerului de resort, în care au discutat despre consolidarea relaţiei economice dintre România şi EAU, potrivit Agerpres.

Cei doi oficiali au căzut de acord în ceea ce priveşte revitalizarea Comitetului Economic româno-emiratez, precum şi asupra organizării unei serii de întâlniri care să reunească oameni de afaceri români şi emiratezi, pentru crearea de parteneriate concrete.

„Mi-am dorit foarte mult să avem această întâlnire, pentru că preţuiesc foarte mult Emiratele Arabe Unite şi pentru că doresc să reuşim să dezvoltăm această relaţie bilaterală în beneficiul ambelor ţări. Îi asigur pe investitorii emiratezi de întreaga mea deschidere şi de sprijinul meu", a declarat Niculae Bădălău.

Valoarea exporturilor româneşti în Emiratele Arabe Unite a fost anul trecut de 240,7 milioane euro, în scădere cu 15,3% faţă de 2017, iar cea a importurilor de 60,4 milioane de euro, în creştere cu 29%, rezultând astfel un excedent în favoarea României de 180,3 milioane euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În februarie 2019, în România erau înregistrate 393 societăţi cu participare străină la capital din EAU, valoarea capitalului subscris fiind, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, de 34,703 milioane euro. Printre investitorii din EAU prezenţi în România se află DP World, acţionar unic al Constanţa South Container Terminal (CSCT) SRL, şi Al Dahra Agriculture, care a preluat compania Agricost Brăila. Al Dahra îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăşămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Relaţiile diplomatice dintre România şi EAU au fost stabilite la 1 august 1989. Ambasada României la Abu Dhabi a fost deschisă în iunie 1990, iar în martie 1991 a fost acreditat primul ambasador rezident. EAU a deschis ambasada sa din Bucureşti în decembrie 2004, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Citeşte mai multe despre:   Niculae Badalau,   Ministerul Economiei,   Emiratele Arabe Unite
 
 
 
Loading...