Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației: Bacalaureatul, așa cum e el acum, nu este relevant pentru capacitățile unui absolvent (VIDEO)

Ministrul Educației: Bacalaureatul, așa cum e el acum, nu este relevant pentru capacitățile unui absolvent (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Iul 2015, 10:59
Foto: B1 TV Eveniment

Examenul de Bacalaureat, în forma actuală, nu este relevant pentru capacităţile unui absolvent. Declaraţia aparţine chiar ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, programa trebuie revizuită, astfel incat examenul maturităţii să devină cu adevărat relevant pentru viaţa profesională a absolvenţilor, informează B1 TV.

”Examenul de bacalaureat, în opinia mea, așa cum e el acum, nu este relevant pentru capacitățile unui absolvent. Nu este ceea ce ne dorim, pentru că nu avem o programă așa cum ne dorim. Ea trebuie schimbată, revizuită, în momentul în care vom avea un conținut al materiei predate așa cum ne dorim, putem să avem și un bacalaureat care să fie atât de relevant pe cât ne dorim pentru mediul socioeconomic, pentru viața profesională a absolvenților”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Declaraţiile ministrului Educaţiei vin în contextul în care rezultatele finale, după contestații, de la examenul de bacalaureat au adus o promovabilitate de 67,9%. Înainte de soluționarea contestațiilor, rezultatele arătau o rată de promovabilitate a examenelor de 66,41%, cea mai mare de la introducerea camerelor video, în 2011, şi până în prezent.

”Subiectele nu au fost nicidecum mai ușoare anul acesta la bacalaureat decât anul trecut, în niciun caz mai ușoare, dacă vorbim de o percepție, de o abordare tehnică, didactică, corectă din punct de vedere al științelor educației. În condițiile în care subiectele nu au fost mai ușoare, iar sistemul de monitorizare a derularii examenului a fost accentuat prin introducerea supravegherii video și audio, nu cred că au fost factori care să ajute la o rată de promovare mai mare. Singura explicație, din fericire, este o pregătire mai bună a elevilor”, a mai spus ministrul Educației. 

Rata de promovabilitate la prima sesiune a bacalaureatului, înaintea contestaţiilor, a fost cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut. Judeţele fruntaşe au fost Cluj şi Braşov, iar cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în Giurgiu.
 

Cîmpeanu: Bac-ul, irelevant pentru capacitățile absolvenților


 

Citeşte mai multe despre:   ministrul educatiei,   sorin cimpeanu,   bacalaureat,   examen capacitate
 
 
 
Loading...