Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore: Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară (VIDEO)
Exclusiv

Ministrul Educației, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore: Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară (VIDEO)

Un articol de: - 14 Sep 2015, 17:07
Ministrul Educației, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore: Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară (VIDEO) Foto: enational.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit luni lămuriri, în cadrul emisiunii ”România, acum”, de pe B1 TV, cu privire la afirmația conform căreia 3.500 de profesori necalificați vor preda în anul școlar 2015-2016. Cîmpeanu susține că este vorba despre un număr mai mic de presoane necalificate față de anul precedent și că este vorba despre prosturi la care nu se prezintă mulți candidați.

”Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară. Sunt posturi la care nu se prezintă candidați. Ce se poate face? E simplu, o salarizare mai bună, condiții mai bune pentru angajați. Este vorba de posturi în localități izolate”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că marți va purta negocieri cu sindicatele și premierul pe tema salarizării din Educației, subliniind că este vorba despre creșteri suplimentare peste cei 5 plus 5%
care au fost alocați în 2015.

Referitor la informația comnform căreia ministrul și-a dat fiul la meditații, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Nu este un lucru simplu de rezolvat dar sunt adeptul ideii că dacă facem abstracție de acele probleme nu înseamnă că le-am și rezolvat. Nu este una din problemele la care se va găsi prea curând sau prea ușor o soluție. Întotdeauna părinții vor dori o pregătire mai bună pentru copiii lor.  Nu am spus că nu sunt probleme în educație. Sunt foarte multe probleme importante în educație care trebuie rezolvate. Lucrurile trebuie privite nuanțat. E nevoie să reușim să eliminăm acea doză de ipocrizie care există în sistem”.

Cîmpeanu, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore


Citeşte mai multe despre:   ministrul educatiei,   Sorin Cimpeanu