Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, despre posibilitatea introducerii unor evaluări naționale la toate clasele: Susțin evaluările cât mai frecvente

Ministrul Educației, despre posibilitatea introducerii unor evaluări naționale la toate clasele: Susțin evaluările cât mai frecvente

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Mai 2021, 19:00
Ministrul Educației, despre posibilitatea introducerii unor evaluări naționale la toate clasele: Susțin evaluările cât mai frecvente Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se declară adeptul organizării unor evaluări naționale la fiecare clasă, susținând că, din punctul său de vedere, este nevoie de evaluări cât mai frecvente. Pentru o decizie în acest sens, este nevoie însă de consultări, a pecizat ministrul.

 

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre organizarea de evaluări naționale la toate clasele

 

Întrebat, în cadrul unui interviu pentru HotNews.ro, dacă ar fi nevoie de evaluări naționale și la celalți ani de studiu, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Sunt convins că da. Eu sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente. Susțin evaluări cât mai frecvente, dar Ministerul Educației nu se consideră deținătorul adevărului absolut, e nevoie de consultare”.

În ceea ce privște persoanele care s-ar putea opune introducerii unui astfel de sistem, Cîmpeanu a precizat: „Vom găsi adepți pro și contra. Care ar putea fi contra cadre didactice care să considere că e obositor să faci asemenea evaluări, ar putea să fie și elevi care să spunem că nu au dorință deosebită să participe la astfel de evaluări”.

În cadrul aceluiași interviu, ministrul Educației a declarat că este posibil ca peste două săptămâni să fie propusă revenirea la școală a tuturor elevilor.

Asta în condițiile în care cursurile se reiau miercuri, 5 mai, pentru copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, precum și pentru elevii claselor de gimnaziu şi de liceu, cu excepția celor din ani terminali, din localităţile unde rata de infectare cu coronavirus e sub 1 la mia de locuitori. Elevii din clasele a V-a, VI-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile unde rata de infectare depăşeşte 1 la mie, vor relua cursurile online. 

Elevii din clasele terminale vor reîncepe cursurile pe 10 mai.

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu