Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, despre școala după vacanța de iarnă: „Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online”

Ministrul Educației, despre școala după vacanța de iarnă: „Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online”

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Ian 2021, 14:17
Ministrul Educației, despre școala după vacanța de iarnă: „Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online” Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în următoarele trei săptămâni școala se va desfășura tot online. 

 

Sorin Cîmpeanu: Școală online pentru următoarele 3 săptămâni

 

„Poziția Ministerului Educației a fost foarte clară: îmi doresc reluarea semestrului doi, în format clasic din data de 8 februarie, sub rezerva analizei evoluției epidemiologice a ratei de infectare. De asemenea trebuie să vedem disponibilitatea personalului din învățământ pentru vaccinare. Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online, adică perioada cuprinsă între 11 ianuarie și 29 ianuarie.

Semestrul unu va fi finalizat online, timp în care noi culegem date din sistemul de educație. Am cerut cu termen de raportare mâine o situație cu privire la numărul de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediei pe semestrul 1. Mâine, 11 ianuarie, vom avea această situație.

Vineri, 15 ianuarie, vom avea situația cu disponibilitatea celor 340 000 de cadre didactice din sistemul național de educație, pentru vaccinare. Răspunsul nu constituie obligativitate de vaccinare. La finalul lunii ianuarie se va lua o decizie cu modul în care va începe semestrul doi.

Importanța începerii semestrului doi în sistemul clasic este esențială atât pentru reluarea procesului de învățâmânt, dar și pentru a putea decide acele acțiuni remediale necesare pentru combaterea pierderilor suferite de sistemul de educație, de fiecare elev în parte, în această criză sanitară. Nu excludem nici un scenariu," a declarat Ministrul Educației la Antena 3.

 

Sorin Cîmpeanu: Elevii vor face ore suplimentare pentru recuperarea materiei neasimilate în învățământul online

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara pentru B1 TV că, odată cu începerea școlii în format clasic, elevii vor desfășura ore suplimentare pentru recuperarea materiei care nu a fost asimilată în urma învățământului online. Modul în care se vor desfășura aceste ore va rezulta în urma unor analize:Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

“Ne-am străduit să găsim surse de finanțare din fonduri europene. Evaluări și simulăricare să reliefeze ce nu au asimilat elevii, după ce se cunoaște această parte neasimilată fiecare cadru didactic să facă un program de predare sintetizată, și aici revine măiestria și devotamentul fiecărui cadru didactic pentru a putea preda în condițiile în care se revine la școală, într-o manieră sintetică cunoștințele care nu au fost asimilate.

Ministerul Educației va crea cadrul, va găsi sursele de finanțare pentru plata acestor ore de educație remedială. Dacă stai multe ore la școală trebuie să găsești soluții și pentru o masă în timpul acestor ore. Sunt foarte multe variante, incluse într-un pachet integrat de acțiuni remediale. Anul școlar se va încheia și concururile naționale se vor susținea”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   scoala online,   Ministrul Educatiei,   Sorin Cimpeanu