Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației: Este fraudă când profesorii sau directorii de școli adună bani pentru fondul școlii

Ministrul Educației: Este fraudă când profesorii sau directorii de școli adună bani pentru fondul școlii

Un articol de: - 16 Sep 2013, 16:07
Ministrul Educației: Este fraudă când profesorii sau directorii de școli adună bani pentru fondul școlii Eveniment

Banii adunați de profesori sau directorii de școli de la părinți, sub scuza de fondul școlii, reprezintă fraudă și evaziune fiscală, a declarat, luni, ministrul Educației, Remus Pricopie.

"Este inadmisibil aşa ceva. Cadrele didactice trebuie să respecte legea. Este fraudă când un cadru didactic încearcă să impună anumite auxiliare, ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală. Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al şcolii. De fapt, aceia nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitanţe, nu există transparenţă în utilizarea acestor bani, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui părinte. Eu, ca părinte, pot să iau decizia că pot să contribui cu ceva, dar şcoala nu mă poate obliga. Am eliberat din funcţie un director de şcoală, undeva în nordul ţării, pentru că am primit pe facebook din partea comitetului de părinţi mesaje care m-au nemulţumit. Am verificat situaţia, era corectă, acea doamnă nu mai este director", a spus Pricopie la Ploieşti, la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul".

Acesta a precizat, de asemenea, că nu este mulţumit de faptul că 24% din şcolile nu au primit avize sanitare pentru că nu sunt racordate la sistemul de canalizare sau apă curentă.

Citeşte mai multe despre:   Remus Pricopie,   ministrul educatiei,   frauda,   evaziune fiscală