Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, Monica Anisie, cere demiterea președintelui ONAC, după rezultatul „dezamăgitor” al achiziției tabletelor pentru elevi

Ministrul Educației, Monica Anisie, cere demiterea președintelui ONAC, după rezultatul „dezamăgitor” al achiziției tabletelor pentru elevi

Un articol de: Maria Zărnescu - 31 Aug 2020, 21:36
 Ministrul Educației, Monica Anisie, cere demiterea președintelui ONAC, după rezultatul „dezamăgitor” al achiziției tabletelor pentru elevi Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Monica Anisie, ministrul Educației, îi cere premierulului Orban demiterea președintelui Oficiului Național de Achiziții Centralizate, Cornelia Nagy, după rezultatul „dezamăgitor” al stadiului licitației privind achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet, mai exact tabletele pentru elevi, informează Agerpres.

Ministerul a început demersurile pentru achiziționarea acestora la data de 7 mai. La acel moment, prin Hotărâre de Guvern au fost alocate 150 de milioane de lei, pentru achiziție. Elevii urmează să înceapă școala la data de 14 septembrie, moment în care ar urma să se întoarcă și în sălile de clasă.

 

Monica Anisie cere demitere președintelui ONAC

 

Potrivit sursei citate, Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate ar fi refuzat să coopereze și să identifice soluții rapide pentru achiziționarea celor 250.000 de dispozitive electronice pentru elevi și profesori.

Mai mult decât atât, se pare că ONAC nu ar fi informat Ministerul Educației cu privire la stadiul licitației, chiar dacă ar fi existat numeroase solicitări.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC). Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei. Toate instituţiile implicate, inclusiv Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate, şi-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreaţi, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de şcoală, la dispoziţia elevilor. Deşi au beneficiat de tot sprijinul MEC în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanţi şi proactivi în identificarea de soluţii rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util MEC cu privire la stadiul licitaţiei, deşi au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, se arată într-un comunicat, citat de Agerpres.

Mai mult decât atât, în comunicat se adaugă faptul că persoanele care vor avea de suferit de pe urmă evenimentului sunt elevii, profesorii și părinții, iar ministrul cere demiterea președintelui ONAC.

Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenţei oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii şi părinţii. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea preşedintelui ONAC, Cornelia Nagy, şi doresc reluarea, în regim de maximă urgenţă, a procedurilor de licitaţie”, explică ministrul Educației, potrivit Agepres.Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

 

Școala reîncepe la data de 14 septembrie cu o serie de reguli noi

 

În această toamnă elevii vor reveni în bănci, după ce cursurile din ultimele luni ale anului școlar 2019 - 2020 au fost ținute online. Odată cu această revenire, au fost adoptate noi decizii cu privire la modul în care elevii vor susține tezele și testele în timpul orelor. 

Elevii nu vor da teze sau lucrări de control în zilele de luni și vineri sau în două zile consecutive, iar pentru clasele care care trebuie să dea doar două teze, se va evita planificarea acestora în aceeași săptămână. Practic, profesorii pot planifica lucrările de control doar în zilele de marți, miercuri și joi.