Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educaţiei, propunere ŞOC. Regulile pentru ADMITEREA la LICEU ar putea fi schimbate din nou

Ministrul Educaţiei, propunere ŞOC. Regulile pentru ADMITEREA la LICEU ar putea fi schimbate din nou

Un articol de: - 13 Feb 2018, 17:51
Eveniment

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a venit cu o propunere şoc, în contextul în care schimbările de la an la an au bulversat sistemul de învăţământ.

Astfel, oficialul a propus, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții părinților din învățământul preuniversitar, că la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere să fie reprezentată de media tezelor de la materiile de bază: română şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a, potrivit hotnews.ro.

Mai mult, tezele ar urmă să devină testări naționale cu subiect unic.

Propunerea ministrului Educației a venit în contextul în care cei mai mulți părinți doresc revenirea la examenele naționale de admitere la liceu sau cel puțin ca fiecare liceu să organizeze propriile examene de admitere, a explicat Iulian Cristache, preşedintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar.

Conform acestuia, Federația Asociațiilor de Părinți va avea discuții cu toate partidele politice și în ceea ce privește Legea Educației Nationale, astfel încât să existe o viziune pe o perioadă de timp îndelungată, iar cadrul normativ să nu să se mai schimbe atât de des.


 

Citeşte mai multe despre:   liceu
 
 
 
Loading...