Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Un grup de 126.000 de angajați din învățământ care se află la interfața directă cu lucru cu elevii și studenții va avea prioritate la vaccinare (VIDEO)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Un grup de 126.000 de angajați din învățământ care se află la interfața directă cu lucru cu elevii și studenții va avea prioritate la vaccinare (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Ian 2021, 12:16
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Un grup de 126.000 de angajați din învățământ care se află la interfața directă cu lucru cu elevii și studenții va avea prioritate la vaccinare (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, că un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ va primi vaccinul anti-COVID-19 înainte de începutul celui de-al doilea semestru.

 

Sorin Cîmpeanu anunță că unele cadre didactice vor fi vaccinate înainte de începerea semestrului al doilea

 

”Vaccinarea este un act de responsabiliate față de noi înșine și față de toți cei care care interacționăm direct sau indirect. Orice profesor vaccinat înseamnă o diminuare a risculului de transmitere a acesui virus în școli, o creștere a siguranței sanitare pentru elevi și profesori în toate școlile din România.

Apreciez disponibilitatea Guvernului de a da prioritate personalului din învățământ. În acest sens, am identificat în interiorul acestei clase de prioritate acordată personalului din învățământ un grup de 126.000 de angajați care sunt la interfața directă cu lucru cu elevii și studenții  care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate. Acest lucru se poate întâmpla cu sprijinul din partea coordonatorului campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță. Personalul din învățământ va fi vaccinat, e vorba de aceia care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare și care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții încă înainte de începutul celui de-al doilea semestru, planificat, sub rezerva evoluției epidemiologice, pentru data de 8 februarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației, despre disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina: Evoluțiile zilnice arată o creștere a acestui procent

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

În ceea ce privește disponibilitatea profesorilor de a se vaccina, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că procentul cadrelor didactice care vor să primească vaccinul anti-COVID-19 este în creștere.

”Evoluțiile zilnice arată o creștere a acestui procent în sistemul național de învățământ. Avem în plan organizarea de webinarii cu mii, zeci de miii de angajați din învățământ, prin care să poată fi oferite răspunsuri la întrebările firești ale fiecăruia dintre noi. S-au înlăturat și viciile de raportare. (...) O să invităm la aceste webinarii personalități din domeniul medical, credibile, pentru că vaccinarea este un act medical și un răspuns credibil poate fi dat doar de cei cu competență”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă vor intra la clasă cadrele didactice care nu doresc să se vaccineze, ministrul Educației a răspuns: „Există cadre didactice care au contraindicație medicală. Există cadre didactice care au mari semne de întrebare și abia după aceea sunt cadrele didactice care nu doresc. Eu sunt convins că prin eforturile pe care le vom face pentru a risipi semnele de îndoială, numărul acestora va fi din ce în ce mai mic”.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla în cazurile în care părinții vor solicita un profesor vaccinat la clasă, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Este o chestiune legitimă de ambele părți, și să soliciți vaccinarea cadrului didactic, și dreptul la vaccianare pe care îl are fiecare dintre noi, inclusiv cadrele didactice. Este o problemă delicată careîși va găsi răspunsul prin solidaritatea despre care vorbesc tot timpul între elevi, profesori și părinți”.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   vaccinare anti-COVID-19