Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ministerul Educației cere prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor. Elevii trebuie să studieze de acasă

CORONAVIRUS | Ministerul Educației cere prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor. Elevii trebuie să studieze de acasă

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Mar 2020, 14:31
CORONAVIRUS | Ministerul Educației cere prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor. Elevii trebuie să studieze de acasă Foto: pixabay.com Eveniment

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că este foarte probabil ca perioada de închidere a școlilor să se prelungească și după data de 22 martie.

"Este clar că vom lua această decizie a prelungirii suspendării cursurilor. Prin urmare, pentru perioada de suspendare a cursurilor am identificat mai multe soluţii ca situaţia aceasta să nu afecteze învățarea. 

Am recomandat tuturor cadrelor didactice accesarea suitei educaționale oferite sub licență gratuită de Google și Microsoft. Suplimentar, pentru că sunt elevi care se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat, în parteneriat cu Televiziunea Română, pregătim elevii. Ministerul Educaţiei încurajează cursurile online.

De luni încep primele cursuri de pregătire, pentru că nu în toate casele există posibilitatea accesării platformelor online. Prin urmare, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română și dezvoltăm Teleșcoala", a declarat ministrul. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că decretează stare de urgenţă în ţara noastră, începând de luni, pe fondul înmulţirii cazurilor de coronavirus.

Această măsură vine cu restricționarea unor libertăți, cum ar fi: închiderea sau limitarea transportului feroviar, rutier, aerian, închiderea magazinelor, barurilor, restaurantelor, restricționarea de bunuri, rașionalizarea alimentelor, închiderea totală sau parțială a granițelor. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei