Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Energiei O CONTRAZICE pe Viorica Dăncilă: Îmi e greu să spun că nu știa Guvernul despre situația de la Complexul Energetic Oltenia (VIDEO)

Ministrul Energiei O CONTRAZICE pe Viorica Dăncilă: Îmi e greu să spun că nu știa Guvernul despre situația de la Complexul Energetic Oltenia (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 17 Ian 2019, 16:11
Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă este contrazis de ministrul Energiei, Anton Anton, în priovința situației de criză de la Complexul Energetic Oltenia

Șefa Guvernului a reproșat, joi, fără a da nume, că nu i s-a adus la cunoștință, ”cu nepermisă și suspectă întârziere, situaţia de la CE Oltenia”. 

Pe de altă parte, într-o conferință de presă susținută joi, la Târgu Jiu, după negocierile cu conducerea CEO și sindicatele, că îi e greu să spună că guvernul nu știa care este situația la Complexul Energetic. 

”Doamna prim-ministru m-a însărcinat ieri să vin încoace. Eu am avut o discuție luni la minister cu aproape toți reprezentanții cu care am avut discuții și astăzi. Îmi e greu să spun că nu știa Guvernul”, a declarat ministrul Anton Anton

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Grupul energetic 6 al Termocentralei Rovinari a fost închis după ce stocurile de cărbune au fost epuizate. Și celelalte două grupuri sunt în pericol să își întrerupă actvitatea. Astfel, dacă minerii care se afla de o săptămână în grevă nu își reiau activitatea, Complexul Energetic Oltenia ar putea să își opreaca activitateă. 

În ciuda promisiunilor și a majorarilor de până la 24% promise de administrație, minerii refuză în continuare să își reia activitatea. 

La termocentralele din Dolj și la cea din Turceni, cărbunele mai este suficient pentru doar câteva zile. Chiar daca greva generală a fost declarată ilegală de Tribunalul Gorj, minerii au refuzat să mai muncească. Oamenii se plâng de condițiile de muncă, pe care le compară cu cele din lagărele de concentrare.

Complexul energetic Oltenia are 13.300 de angajați și a fost înființat în 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova și Rovinari cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu. 

Compania are 11 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.240 MW.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Anton Anton,   Complexul Energetic Oltenia
 
 
 
Loading...