Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Internelor, Lucian Bode, despre petrecerea cu polițiști și procurori, întreruptă de mascați: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor implicate 

Ministrul Internelor, Lucian Bode, despre petrecerea cu polițiști și procurori, întreruptă de mascați: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor implicate 

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Ian 2021, 16:52
Ministrul Internelor, Lucian Bode, despre petrecerea cu polițiști și procurori, întreruptă de mascați: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor implicate  Foto: Lucian Bode / Facebook Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reacționează în cazul petrecerii care a avut loc vineri noapte la un local din București și unde au participat, printre alții, fostul șef de la serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, Radu Gavriș, Codruț Popoiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, precum și un bărbat care ar fi trebuit să se afle în carantină. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful MAI, scrie că s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, care, la nivelul Poliției Capitalei a fost desemnat să coordoneze activitățile privind combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Reacția ministrului Lucian Bode după petrecerea de vineri noapte din Capitală 

 

”Toleranță zero față de nerespectarea Legii!

Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.

De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.

Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.

În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!

Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Lucian Bode în mesajul său.

Ministrul Internelor, Lucian Bode, despre petrecerea cu polițiști și procurori, întreruptă de mascați vineri noaptea

 

Ministrul Afacerilor Interne: Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

 

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va tolera nicio abatere de la lege, indiferent de cine este cel care o comite.

”Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”, mai precizează Lucian Bode.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Sectorul 3 au intervenit la localul "Hanul lui Manuc", din Centrul Vechi al Bucureștiului, acolo unde 27 de persoane consumau băuturi alcoolice.

Comisarul Radu Gavriş a declarat pentru B1 TV, că după serviciu a fost cu mai mulți colegi la o bere în Centrul Vechi, însă nu a încălcat legea, întâlnirea desfășurându-se penterasă și nu în local. 

 

Citeşte mai multe despre:   lucian bode