Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Internelor trimite Corpul de Control la Secția 4 de Poliție din Timișoara: Verificările, dispuse după apariția informațiilor că fostul șef al Secției își amenința angajații

Ministrul Internelor trimite Corpul de Control la Secția 4 de Poliție din Timișoara: Verificările, dispuse după apariția informațiilor că fostul șef al Secției își amenința angajații

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Ian 2021, 15:56
Ministrul Internelor trimite Corpul de Control la Secția 4 de Poliție din Timișoara: Verificările, dispuse după apariția informațiilor că fostul șef al Secției își amenința angajații Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control să facă verificări la Secția 4 de Poliție din Timișoara, după ce reprezentanții Sindicatului Europol au dezvăluit că șeful acestei secții își amenința și hărțuia subalternii.

 

Corpul de Control al MAI, trimis să fac verificări la Secția 4 de Poliție din Timișoara

 

”Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a dispus efectuarea unor verificări de către Corpul de Control al Ministrului cu privire la situația existentă la nivelul Secției 4 de Poliție din Timișoara.

Conducerea Ministerului dorește clarificarea urgentă a acestei situații, susținând necesitatea menținerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuțiilor de serviciu”, au transmis, luni reprezentanții MAI.

Între timp, șeful Secției 4 de Poliție Timișoara a demisionat din funcție. Totul în contextul în care, sâmbătă, Sindicatul Europol denunța, într-o postare pe Facebook, faptul că acesta își amenința angajații.

 

Europol: Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic

 

Reprezentanții Europol precizau atunci și că, în ultimii ani, nu au fost organizate concursuri pentru funcțiile de conducere, ci ” s-au menţinut la nesfârşit împuternicirile pe criterii exclusiv politice”.În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

"Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara. (...)

Poate vede şi domnul ministru Bode ce s-a ales de această instituţie, după ce în ultimii ani, atât în timpul mandatului lui Carmen Dan, cât şi în mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru funcţiile de conducere, ci s-au menţinut la nesfârşit împuternicirile pe criterii exclusiv politice. Aşteptăm cu mare interes poziţia oficială a MAI şi a Poliţiei Române cu privire la sesizarea pe care am înaintat-o în cursul acestei zile, imediat după ce am aflat despre acest caz revoltător”, arată sursa citată.  

Ulterior, Europol a anunțat că şeful Secţiei 4 de Poliție din Timișoara a demisionat și va îndeplini în continuare o funcţie de execuţie în cadrul IPJ Timiş.

"Totuşi, această decizie personală de a renunţa la funcţie nu elimină obligaţia cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar şi contravenţional pentru faptele sale”, au mai precizat reprezentanții Europol, adăugând că faptele acestuia sunt contravenții care se pedepsesc cu amendă de la 10.000 la 15.000 de lei.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Interne,   Lucian Bode,   Europol,   Stiri Timisoara