Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader continuă războiul cu liderii sindicali ai penitenciarelor: Ministrul Justiției DEZINFORMEAZĂ

Tudorel Toader continuă războiul cu liderii sindicali ai penitenciarelor: Ministrul Justiției DEZINFORMEAZĂ

Un articol de: - 11 Apr 2018, 16:24
Tudorel Toader continuă războiul cu liderii sindicali ai penitenciarelor: Ministrul Justiției DEZINFORMEAZĂ Eveniment

Războiul dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și liderii sindicali continuă. Toader este acuzat că a dezinformat opinia publică în cazul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

"Domnul ministru al Justiţiei a dat un comunicat de presă prin care spunea că corpul A al Penitenciarului Iaşi a fost golit pentru a intra într-un program de reabilitare, iar deţinuţii au fost transferaţi în ţară. Niciun document nu atestă acest lucru. Noi am cerut documente care să ateste acest lucru. Acest lucru nu există. Din niciun document pus la dispoziţie de Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu reiese că era prinsă în plan, pentru 2018, finanţarea pentru reabilitare, reconsolidare, refacere, renovare. Din punctul nostru de vedere, domnul ministru a dezinformat. Motivul este riscul seismic. Acela e motivul real al evacuării imobilului. În planul de investiţii al Penitenciarului Iaşi nu a existat niciodată fonduri alocate pentru refacerea acelui corp de clădire", a declarat liderul sindicatului din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Dan Scarlii, potrivit Agerpres.

De la începutul acestei luni peste 450 de deţinuţi care îşi ispăşeau pedeapsa în corpul A al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au fost mutaţi în alte penitenciare din ţară. Alți 91 așteaptă transferul.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader