Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc sau de Dan Șova pentru a modifica vreo lege

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc sau de Dan Șova pentru a modifica vreo lege

Un articol de: B1 TV - 24 Oct 2014, 12:26
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc sau de Dan Șova pentru a modifica vreo lege Eveniment

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că nu a fost contactat nici de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, nici de fostul purtător de cuvânt al PSD Dan Şova pentru o lege pe amnistie şi graţiere, aşa cum susţin procurorii DNA în dosarul traficului de influenţă. Cazanciuc a precizat că oricum, ministerul pe care îl conduce a dat aviz negativ pe un astfel de proiect.

„Reporter: V-a contactat domnul Şova să îl ajutaţi cu modificarea unei legi?
RC: Nu, nu m-a contactat.
Reporter: Sau domnul Hrebenciuc?
RC: Nu m-a contactat domnul.
Reporter: Ce spuneţi de implicarea numelui dumneavostră în astfel de scandaluri politice şi penale?
RC: Eu nu pot să împiedic oamenii să discute despre ministrul Justiţiei. Fiecare este liber să facă acest lucru. Şi dumneavostră discutaţi despre ministrul Justiţiei dacă face lucruri bune sau nu aşa că şi alţii discută despre acest lucru. Nu am ce să fac decât să iau act că anumite persoane discută despre ceea ce face ministrul mai bine sau mai rău”.

Procurorii DNA susţin că Dan Şova a promis că în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele PSD îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de amnsitie şi graţiere, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care are calitatea de suspect.

„VIOREL HREBENCIUC: Acuma îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă, că.

DAN ŞOVA: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

VIOREL HREBENCIUC: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

DAN ŞOVA: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar”.

Robert Cazanciuc a declarat că ministerul Justiţiei a dat aviz negativ pe un astfel de proiect.

„E un proiect de lege, singurul de altfel trecut pe la minister am dat un aviz negativ. Proiectul se afla în Parlament, a existat o corespondență între diversele comisii ale Parlamentului, ANP, cu privire la situația din penitenciare e decizia Parlamentului în funcție de propriile priorități”, a mai spus Cazanciuc.

Citeşte mai multe despre:   ministrul justitiei,   Robert Cazanciuc,   Viorel Hrebenciuc