Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mediului: Capitala este într-o situația extrem de grea. În momentul de față, Bucureștiul nu are în derulare proiecte în vederea reducerii poluării (VIDEO)

Ministrul Mediului: Capitala este într-o situația extrem de grea. În momentul de față, Bucureștiul nu are în derulare proiecte în vederea reducerii poluării (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Ian 2021, 20:39
Ministrul Mediului: Capitala este într-o situația extrem de grea. În momentul de față, Bucureștiul nu are în derulare proiecte în vederea reducerii poluării (VIDEO) Foto: Tanczos Barna / Facebook Eveniment

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit luni seară în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, despre problema poluării din Capitală. Oficialul guvernamental a atras atenția, în primul rând, asupra faptului că, în prezent, Bucureștiul nu are în derulare proiecte referitoare la reducerea poluării.

 

Tanczos Barna, despre problemele cu poluarea din București

 

„Bucureștiul este într-o situația extrem de grea. Tocmai de aceea mi-am început mandatul discutând cu primarul general și primarii de sectoare pentru că, în primele zile nu prea vedeam perspectiva, nici în ceea ce privește gropile de gunoi – nici acolo nu avem o strategie la nivelul Capitalei –, nici în privința programelor de reducere a poluării aerului prin sisteme inteligente de administrare a traficului, printr-o concepție clară cu accesul limitat sau nelimitat al mașinilor în toate zonele Bucureștiului, prin programe de creștere a suprafețelor verzi. Bucureștiul, în momentul de față, nu are proiecte în derulare în vederea reducerii poluării. Tocmai de aceea este o provocare uriașă pentru autoritatea publică locală. Ministerul este instituția care constată, controlează, măsoară, amendează. Noi vrem să fim un catalizator, să ajutăm autoritatea publică locală să aibă proiecte, să finanțăm (...), dar pentru asta trebuie să avem autoritatea publică locală care vrea să facă.

Am o speranță că lucrurile se vor schimba pentru că la cele două întâlniri cu primarii vine toată lumea și se implică și sper să fie un nou început, o gândire de ansamblu, pe proiecte concrete, unele finanțate din bugetul Ministerului Mediului, unele din PNRR”, a declarat ministrul Mediului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Mediului, despre reducerea poluării din Capitala: ”Variante sunt”

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Tanczos Barna a spus că există mai multe variante de reducere a poluării în București, însă, spre deosebire de alte orașe mari din Europa, capitala României a rămas în urmă.

”Dacă Bucureștiul poate să construiască piste de biciclete sau trotinete este o variantă și este o scădere a poluării măcar pentru un segment. Dacă Bucureștiul își perfecționează sistemul public  de transport și sistemul este dotat cu mijloace nepoluante cu finanțare de la Minister, este un factor care poate să reducă poluarea. Dacă Bucureștiul stabilește că în anumite zone, în anumite perioade se interzice accesul auto, este iarăși o soluție. Variante sunt. Sunt variante implementate în marile orașe ale Uniunii Europene, dar Bucureștiul încă nu a pornit”, a mai spus Tanczos Barna.

Totodată, ministrul mediului a precizat că există mai mulți factori care influențează poluarea din București, unul dintre ele fiind legat de gropile de gunoi.

”Bucureștiul a devenit un oraș în care aproape săptămânal, valorile măsurate la stațiile oficiale cresc câteodată exponențial, ajung la un vârf și scad. Nu am găsit în Minister (...) o analiză științifică a fenomenului. Și cetățenii, și Garda de Mediu, și Agenția pentru protecția mediului, și Ministerul, și autoritatea publică locală au câte o teorie, câte o explicație. Am ajuns la concluzia că sunt cinci-șase factori care influențează aceste fenomene, unul dintre factori este, cu siguranță, problema gropilor de gunoi, unde nu există, în momentul de față, măsurători științifice, recunoscute de o instanță, de exemplu. (...) Am stabilit cu Institutul de cercetare din Măgurele care deja a efectuat un studiu științific pe o problemă similară să începem o colaborare. Vom semna un protocol și vom pune acele instalații de măsurare pe care le-au folosit ei în zona gropilor de gunoi din București, astfel încât să putem vedea dacă se respectă legea privind eliberarea în aer a unor gaze”, a mai declarat Tanczos Barna.

Citeşte mai multe despre:   Tanczos Barna,   Bucuresti