Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mediului, despre gunoaiele depozitate ilegal: Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce. Trebuie să mărim amenzile, trebuie să ajungem la dosare penale (VIDEO)

Ministrul Mediului, despre gunoaiele depozitate ilegal: Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce. Trebuie să mărim amenzile, trebuie să ajungem la dosare penale (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Mai 2021, 19:27
Ministrul Mediului, despre gunoaiele depozitate ilegal: Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce. Trebuie să mărim amenzile, trebuie să ajungem la dosare penale (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit marți seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, despre deșeurile depozitate ilegal, precizând că amenzile trebuie să fie majorate și să se ajungă inclusiv la deschiderea de dosare penale acolo unde este cazul. „Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce”, a spus oficialul guvernamental, precizând că există și cazuri în care autoritățile locale fac eforturi pentru a combate acest fenomen.

 

Tanczos Barna: Nu poți să pui polițist și Gardă de Mediu lângă fiecare cetățean

 

„Nu pot autoritățile să amendeze cât pot oamenii să arunce. Nu poți să pui polițist și Gardă de Mediu lângă fiecare cetățean. Sunt primării care se duc după acele gunoaie, desfac sacul și caută chitanță, caută o factură și duc acasă la cetățean, în poartă, sacul de gunoi și spun «nene, ți-am adus înapoi, ai pierdut ceva pe câmp». Sunt eforturi mari depuse de unele autorități locale. Unele, într-adevăr, nu se preocupă”, a spus ministrul Mediului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Mediului: Sunt peste 300 de locații unde au fost făcute deja controale și sunt făcute și ecologizări

 

În acest context, Tanczos Barna a spus că până acum au fost date amenzi în valoare de 3,8 milioane de lei.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

”Sunt peste 300 de locații unde au fost făcute deja controale și sunt făcute și ecologizări. Sunt peste 3.800.000 de lei amenzi emise sau aplicat de la data de 1 februarie, de când a început, împreună cu Poliția locală, Garda de Mediu să facă verificări în București. Acțiuni există, sancțiunile vor fi majorate pentru că nu se poate altfel. Trebuie să mărim amenzile, trebuie să ajungem la dosare penale, inclusiv dosare penale în cazul în care nu se face ecologizarea, pentru că se merge prima dată și se dă, eventual, un avertisment la primărie, se merge a doua oară și se constată că pe un teren au fost depozitate ilegal deșeurile, se aplică o amendă și se dispune ecologizarea suprafeței. Dacă nu se întâmplă, a doua oară, când se vine la control, se aplică o amendă de 100.000 de lei. În cazul în care se prinde mașina care descarcă, se confiscă mașina. Avem 44 de mașini confiscate de la 1 februarie până acum, la nivel național”, a mai spus Tanczos Barna.

 

Citeşte mai multe despre:   Tanczos Barna,   Garda de Mediu