Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mircea Dușa nu știe legile: I-a trimis pe jurnaliști să citească despre taxele vamale în disputa despre avioanele neidentificate

Ministrul Mircea Dușa nu știe legile: I-a trimis pe jurnaliști să citească despre taxele vamale în disputa despre avioanele neidentificate

Un articol de: B1 TV - 01 Aug 2013, 13:56
Ministrul Mircea Dușa nu știe legile: I-a trimis pe jurnaliști să citească despre taxele vamale în disputa despre avioanele neidentificate Eveniment

Jurnaliştii vorbesc prostii atunci când vine vorba de survolări neautorizate ale spaţiului aerian românesc. Declaraţia, surprinzător, vine chiar din partea ministrului care a văzut zboruri neidentificate pe teritoriul României, Mircea Duşa. Social democratul chiar i-a luat la rost pe jurnalişti şi i-a întrebat ironic dacă au o problemă cu ceea ce a declarat.

Mai mult, social democratul i-a trimis să citească legea 256 din 2001, ca să se lămurească în ceea ce priveşte aeronavele care nu se identifică. Totul era bine până aici, dacă ministrul nu ar fi făcut din nou o confuzie gravă. Legea 256 din 2001 se referă la  suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată sau scutirea de la plata taxei vamale. Nicidecum la aeronave.

Ministrul Apărării Naţionale s-a enervat atunci când a fost întrebat de o jurnalistă dacă a mai constatat în ultima vreme zboruri neidentificate pe teritoriul ţării.

„Aveţi o problemă dumneavoastră? Vă fac câteva precizări mai ales pentru cârcotaşi, pentru că o problemă foarte serioasă nu poate fi dusă în derizoriu. Ceea ce precizam ieri este corect şi cei care nu cunoașteți domeniul vă rog să citiți Legea 256 din 2001, cu privire la aeronavele care nu se identifică”, a izbucnit ministrul.

Şi am citit legea. Surpriză însă. Legea 256 din 2001 nu se referă niciun moment la identificarea vreunei aeronave şi nici măcar nu face referire la spaţiul aerian, ci la cel terestru. Mai exact, la lucruri precum plata TVA-ului sau taxele vamale.


În plus, Duşa i-a acuzat pe jurnalişti că vorbesc prostii.

„Dacă vă întoarceți la lege și studiați legea, ca să nu mai vorbiți prostii, veți vedea că în momentul în care un avion se apropie de spațiul NATO și al UE și nu răspunde la apelurile radio, se ridică nava și îl escortează până la ieșirea din spațiul aerian. Dacă dumneavoastră ați avut ieri ce comenta și să vorbiți de OZN și de alte chestiuni care nu-și au locul, îmi pare rau, eu vorbeam foarte serios despre spațiul de supraveghere a României”, a mai spus Dușa.

Luat la rost de un ziarist, ministrul nu a mai fost aşa vehement.

„Domnule ministru, am o rugămine la dumneavoastră. Vă rog să retrageţi insulta pe care mi-aţi adresat-o cu "vorbiţi prostii. Toţi cei de aici, aţi spus "vorbiţi prostii". Vă rog să retrageţi insulta”, i-a spus un jurnalist ministrului.

„Dacă am făcut o asemenea afirmaţie, mi-o retrag”, a continuat Mircea Dușa.

Declaraţiile vin după ce anterior ministrul Apărării Naţionale a precizat că mai multe avioane străine au pătruns fără aprobare de survol în spațiul aerian românesc.

„Zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării", a declarat miercuri ministrul.

Mircea Dusa, contre cu jurnalistii: „Vorbiti prostii”
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   jurnalisti