Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Muncii: În școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii, în școlile profesionale (VIDEO)

Ministrul Muncii: În școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii, în școlile profesionale (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Apr 2019, 18:06
Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți, în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum” că Guvernul are în vedere reînființarea școlilor profesionale, iar începând din anul școlar 2019-2020, vor fi disponibile 70.000 de locuri pentru această formă de învățământ. 

”În Hotărârea de Guvern care pregătește anul școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii în școlile profesionale înființate începând cu clasa a IX-a. 

Avem de la operatori mașini cu comandă numerică, mecanic auto, bucătar, electromecanic, ospătar, sudor, comerciant, vânzător, electronist, lucrător hotelier, tâmplar. 

Situația locurilor propuse pentru planul de școlarizare învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2019-2020. 

Planul de școlarizare este de doi sau trei ani. Durata studiilor depinde de complexitatea meseriei respective”, a explicat ministrul Muncii. 

În ceea ce privește situația ucenicilor, Marius Budăi a spus că anul trecut a fost coborât la patru clase nivelul celor care pot participa la programul finanțat de Guvern. 

”Până să înființăm aceste școli ne-am dat seama că avem nevoie de forță de muncă calificată. Avem nevoie de ucenici. Avem ucenici care puteau participa în programul finanțat de guverm cu opt clase. Anul trecut am coborât nivelul la patru clase”, a mai spus Marius Budăi. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai,   Ministerul Muncii
 
 
 
Loading...