Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății: Cardul de sănătate este cheia de acces în sistem. Este un ajutor esențial pentru eficientizarea banului în sistem (VIDEO)

Ministrul Sănătății: Cardul de sănătate este cheia de acces în sistem. Este un ajutor esențial pentru eficientizarea banului în sistem (VIDEO)

Un articol de: - 19 Ian 2015, 23:07
Ministrul Sănătății: Cardul de sănătate este cheia de acces în sistem. Este un ajutor esențial pentru eficientizarea banului în sistem (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat luni în emisiunea ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV că prin introducerea cadrului de sănătate se vor putea verifica mult mai ușor datele din sistem și că această măsură va aduce economii de ordinul zecilor de milioane de euro, în primul an de la introducere.

”Cardul de sănătate este cheia de acces în sistem. Va fi mult mai ușor de verificat, avem un tablou mult mai complet și în timp real al datelor din sistem. Este un ajutor esențial pentru eficientizarea banului în sistem. Din punctul meu de vedere, cred că va aduce niște economii foarte mari în sistem, de oridinul zecilor de milioane de euro în primul an de funcționare, după care cred că economiile vor fi chiar mai mari. Ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, ca administrator temporar al sistemului, că e mai bine pentru pacient”, a explicat ministrul Sănătății.

Întrebat ce trebuie să facă persoanele care nu au primit încă acest card, Bănicioiu a spus că aceștia vor primir cardurile de la medicii de familie.

”Cei care nu au primit cardul prin distribuția făcută de Poșta Română, medicul de familie preia deja această problemă. Sunt discuțiile deja avansate cu medicii de familie. Unii dintre ei deja au preluat cardurile de la Casă. Primele luni, pentru a vedea cum funcționează sistemul, vom merge in paralel, și pe sistemul actual, unde se cer acele adeverințe de asigurat”, a mais spus ministrul Sănătății.

Nicolae Bănicioiu, despre cardul de sănătate


Citeşte mai multe despre:   Nicolae Banicioiu,   ministrul sanatatii,   sistem