Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății: Contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR a fost semnat

Ministrul Sănătății: Contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR a fost semnat

Un articol de: - 12 Mai 2017, 14:39
Ministrul Sănătății: Contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR a fost semnat Eveniment

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat vineri că a semnat contractul pentru pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, informează Agerpres

"A fost o întâlnire legată atât de legea vaccinării cât și de situația vaccinării în general. Am făcut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru că asta este stringentă la momentul de față, l-am informat pe primul-ministru că astăzi se semnează pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în țară și care pot să intre de săptămâna viitoare la medicii de familie, s-a semnat deja contractul și pentru cele 109.000 de doze. L-am informat pe primul-ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri, în acest moment, sunt pe acord — cadru de minim 2 ani până la 4 ani, în așa fel încât să asigurăm predictibilitatea și aprovizionarea cu vaccin, să nu se mai ajungă în această situație în care este România acum", a anunțat Florian Bodog. 

Ministrul Sănătății a mai spus că s-a luat decizia înființării unei unității de management a vaccinului, în cadrul ministerului Sănătății.

Totodată, Bodog a declarat că cele mai multe dintre vaccinuri sunt achiziționate de la aceeași sursă. 

"Există unul sau doi producători de vaccinuri, iar în momentul de față, de exemplu, pentru ROR, una dintre firme și-a exprimat disponibilitatea și că are o cantitate de vaccin pe care să o livreze astăzi, adică în două săptămâni, iar cealaltă firmă producătoare poate să livreze diferența de cantitate de vaccin la toamnă. Practic, piața este oarecum împărțită", a spus Bodog, adăugând că speră ca problema vaccinurilor să se rezolve până la jumătatea acestui an. 

"Vor mai exista, probabil, probleme punctuale din cauza faptului că există situații în care anumite loturi de vaccin nu sunt conforme și atunci producătorul nu le mai livrează, însă, în momentul în care legea vaccinării va fi deja promulgată, această lege prevede aceste stocuri de minim șase luni, aceste stocuri tampon care vor limita, spun eu, situațiile de a nu avea vaccin", a mai precizat Florian Bodog. 
 

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   contract