Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, despre reluarea fotbalului în România: ”Puteți controla o galerie?”

Ministrul Sănătății, despre reluarea fotbalului în România: ”Puteți controla o galerie?”

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Iun 2020, 19:47
Ministrul Sănătății, despre reluarea fotbalului în România: ”Puteți controla o galerie?” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut o serie de afirmații legate de reluarea competițiilor de fotbal în România.

Acesta a punctat faptul că revenirea suporterilor pe stadion este imposibilă în acest moment, deoarece oamenii nu vor mai păstra distanța socială, în euforia partidei.

„În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată.  Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului?A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Pe noi ne interesează să existe precauții. În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona și lucrurile cu public", a declarat Nelu Tătaru, notează Sport.ro.

 

Meciurile, desfășurate fără spectatori

 

„În acest sfârșit de campionat nu cred că vom avea spectatori, mai ales că se va termina foarte repede. Meciurile vor fi fără spectatori. Din toamna, dacă evoluția ne permite, vom putea ajunge să avem o competiție normală", a mai precizat ministry, dând asigurări că, în ciuda creșterii numărului de cazuri din ultimele zile, campionatul nu va fi amânat. 

"Gândiți-vă că pentru acest lucru s-a făcut acel cantonament. Avem niște participanți, fie că vorbim de jucători, personal tehnic sau personal de asistenți, iar ei au fost testați, retestati și ținuți în aceste cantonamente. Acesta a fost rostul acestui cantonament, să se poată întâlni apoi cei care sunt testați și sunt negativi și nu pot produce o infectare”, a concluzionat Nelu Tătaru.

 

Meciurile din Liga 1, programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie

 

Ionuț Stroe a afirmat că meciurile de fotbal din Liga 1 sunt programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie, menționând că este menținută regula conform căreia nu este permis accesul spectatorilor în tribune.

În contextul reluării sporturilor, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care vor fi supuse dezbaterii și aprobării Comitetului Executiv al FRF.

Documentele cuprind propuneri cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției, care a fost întreruptă în martie, la începutul izbucnirii pandemiei de SARS-CoV-2 din România.

Totodată, Ionuț Stroe a mai declarat că, de acu, se pot deschide competițiile sportive pentru sporturile individuale, fiind permise antrenamentele indivduale la sporturile de sală.

De asemenea, se pot relua antrenamentele individuale în bazin, sportivul având voie pe un singur culoar, iar masca trebuie purtată până în momentul intrării în bazin. Accesul înotătorilor la vestiare se va face eșalonat.

Și junorii se pot antrena în regim individual și în grupuri de maxim trei, iar în cazul sporturilor de echipă, care au loc în sală, atât pentru juniori, cât și pentru seniori, antrenamentele vor fi, de asemenea, individuale.

Cât despre antrenamentele fotbaliștilor, oficialul a reamintit că recomandarea este ca acestea să se facă în regim de cantonament, cu izolarea jucătorilor.

Dacă se renunță la acest regim, clubul sportiv își asumă riscul, a mai precizat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Ionuț Stroe,   Nelu Tataru,   coronavirus,   fotbal