Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, despre cazul dezinfectanților falși: Am depus plângeri penale către firmele care au comercializat aceste produse. Substanțele au fost retrase și nu au avut efect asupra populației (VIDEO)

Ministrul Sănătății, despre cazul dezinfectanților falși: Am depus plângeri penale către firmele care au comercializat aceste produse. Substanțele au fost retrase și nu au avut efect asupra populației (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Mar 2019, 10:24
Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Un nou scandal al dezifectanţilor folosiţi în spitale stă să izbucnească. Mai multe percheziții au loc marți dimineaţă în București, Ilfov și Prahova la firme specializate în biocide utilizate în unităţile medicale. Potrivit anchetatorilor DIICOT, în cursul anului trecut, ar fi fost fabricate şi vândute către mai multe spitale din țară, produse biocide folosite pentru dezinfecţia suprafeţelor, care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor. Dezinfectanții falși din spitale au fost identificați chiar de către Ministerul Sănătății, care a făcut plângere penală. În paralel, echipe ale ministerului fac verificări în toate spitalele din ţară.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că produsele neconforme au fost retrase și nu au existat efecte asupra populației. 

”Inspectorii Direcțiilor de Sănătate Publică fac controale periodice privitoare la eficacitatea acestor produse biocide și la compoziția acestora. În cursul anului trecut, au fost derulate mai multe acțiuni tematice, au fost analizate 15 produse biocide, au fost constatate neconformități la trei produse. Metodologia de lucru pentru analizarea produselor biocide este confirmată de un control extern de către experții din Franța. Asta ca să demonstrăm că suntem eficace. Prin urmare, în urma constatării acestor neconformități, s-a luat măsura retragerii acestor produse din spitale și depunerea unor plângeri penale către firmele care au comercializat aceste produse. 

Sunt produse de nivel 1, adică dezinfectanții care se aplică în prima etapă a procesului de dezinfecție. Prin urmare, dacă procedurile și protocoalele sunt respectate, nu trebuie să existe probleme asupra pacienților internați în spitale. Au fost retrase aceste produse și nu au avut efect asupra sănătății populației”, a declarat Sorina Pintea

Întrebată dacă în acest caz este implicată și firma Hexi Pharma, Sorina Pintea a negat informația. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea
 
 
 
Loading...