Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cere un control de urgență după imaginile groazei de la Spitalul Județean Reșița (FOTO)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cere un control de urgență după imaginile groazei de la Spitalul Județean Reșița (FOTO)

Un articol de: George Lupu - 02 Dec 2020, 12:51
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cere un control de urgență după imaginile groazei de la Spitalul Județean Reșița (FOTO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

După apariția în spațiul public a imaginilor scandaloase de la Spitalul Județean Reșița, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control.

Din imaginile devenite virale pe rețelele de socializare se poate vedea modul inuman în care sunt tratați pacienţii din cadrul Secţiei de boli infecţioase.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Inspecţia Sanitară de Stat va verifica condiţiile în care se acordă asistenţa medicală, precum şi respectarea circuitelor şi a protocoalelor medicale în vigoare.

Ministerul Sănătăţii va demara un control şi la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin pentru a verifica modul în care reprezentanţii acestei instituţii şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în acest caz.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, să ia măsurile necesare pentru remedierea de urgenţă a deficienţelor.


Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.

În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.

Fotografiile au fost postate de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   Resita,   COVID-19