Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: "Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: "Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele”

Un articol de: George Lupu - 18 Mai 2020, 23:12
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: "Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția că măsurile de relaxare a restricțiilor trebuie să fie luate gradual și că inițial ele vor viza sectoare caracterizate prin aglomerări mici.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat - și cred că am reușit - să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale - sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia - acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a explicat ministrul Sănătății, la Digi24.

 

Deschiderea teraselor, a restaurantelor și a plajelor în România

 

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că dacă în urma primelor măsuri de relaxare, evoluția pandemiei este una încurajatoare, pe data de 1 iunie ar urma să fie deschise terasele, iar pe data de 15 iunie restaurantele și plajele.

„Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuție și pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele”, a spus ministrul.

 

Discuții între membrii Guvernului și reprezentanții sectorului  HoReCa 

 

La rândul său, Răzvan Pârjol, secretar de stat responsabil cu turismul în Ministerul Economiei, a declarat că terasele din România se vor redeschide de la 1 iunie, cu respectarea unor recomandări specifice pentru a limita răspândirea COVID-19, în timp ce restaurantele și plajele vor putea primi turiști din 15 iunie.

 Declarația demnitarului vine după discuția pe care reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HoReCa au desfășurat-o, marți, și despre care a vorbit însuși premierul Ludovic Orban, în Parlament, când a făcut noi precizări despre răspunsul autorităților la criza COVID-19.

Premierul Ludovic Orban afirma și el, sâmbătă, că intenția Guvernului PNL este să permită sezonul turistic estival, în condițiile în care acesta a fost pus la îndoială de pandemia de COVID-19 și efectele sale, determinând anumiți experți din sector să afirme că va mai trece ceva vreme până când românii se vor putea bucura de o vacanță normală.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru