Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătăţii: Părinţii ar putea fi AMENDAȚI dacă nu se informează asupra vaccinării

Ministrul Sănătăţii: Părinţii ar putea fi AMENDAȚI dacă nu se informează asupra vaccinării

Un articol de: - 12 Feb 2018, 13:26
Ministrul Sănătăţii: Părinţii ar putea fi AMENDAȚI dacă nu se informează asupra vaccinării Eveniment

Ministrul Sănătăţii a oferit noi precizări privin controversele stârnite în jurul legii vaccinării: „Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Am spus-o în declaraţiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, aşa cum statul pune la dispoziţie pentru copii, pentru părinţi, pentru că indiferent unde se naşte copilul, privat sau public, tot banii publici finanţează aceste maternităţi. Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”.

Cum va fi obligat părintele să se informeze în privinţa vaccinării? „Participând la cursurile de informare şi sancţionându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuţie care ţine de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă”, spune Sorina Pintea, citată de RFI.

Cum vor fi sancţionaţi părinţii care refuză să se informeze asupra vaccinării? „N-aş putea să spun în acest moment despre ce se va discuta în Camera Deputaţilor. Vor mai fi discuţii pe această temă. Sancţionare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranţă.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Oricine poate să spună orice, dar eu ca stat sunt obligat să informez părinţii asupra riscurilor la care îi supun şi părinţii de asemenea sunt obligaţi să se informeze, având în vedere sănătatea copiilor lor” a spus Ministrul Sănătății. 

Citeşte mai multe despre:   vaccinuri,   amenda,   ministrul sanatatii