Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății: Persoanele care se întorc din Africa de Vest vor fi monitorizate timp de 21 de zile

Ministrul Sănătății: Persoanele care se întorc din Africa de Vest vor fi monitorizate timp de 21 de zile

Un articol de: - 14 Oct 2014, 17:54
Ministrul Sănătății: Persoanele care se întorc din Africa de Vest vor fi monitorizate timp de 21 de zile Foto: agerpres.ro Eveniment

Persoanele care se întorc în România din zonele afectate de Ebola sunt luate în evidenţă la intrarea în ţară și li se va monitoriza starea de sănătate de către direcţiile de sănătate publică, pentru o perioadă de până la 21 de zile, a anunțat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

Bănicioiu a precizat că starea de sănătate a celor care s-au întors din zonele africane afectate de Ebola va fi evaluată la fiecare două zile.

"Li se verifică temperatura şi sunt monitorizaţi 21 de zile. (...) Toţi cei care au intrat în România până acum (veniţi din Africa - n.r.) sunt monitorizaţi de DPS, starea de sănătate fiindu-le evaluată la fiecare două zile", a explicat ministrul Sănătății.

Despre măsurile luate de autoritățile române pentru prevenirea răspândirii Ebola a vorbit și Şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, Victor Olsavsky, care a precizat că este important ca cetățenii care au călătorit în Africa de Vest să știe că este important să se supună monitorizării. 

"Cel mai important este faptul că acei cetăţeni români ştiu despre ce este vorba şi este atât în interesul lor, cât şi în interesul familiei lor ca să se supună acestei monitorizări.(...)Autoritățile române sunt înştiinţate de către firmele care au lucrători români în Africa, dar şi de către angajaţii care revin în ţară, ei aflând deja despre această procedură. Practic, prin intermediul nostru, dar şi prin intermediul ministerului Afacerilor Externe, ei au fost informaţi despre existenţa acestei proceduri", a declarat Olsavsky.

În prezent, 20 de persoane sunt vizate de această măsură, ele fiind monitorizate după întoarecerea din Africa.

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   Nicolae Banicioiu