Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății: Protestele anunțate de medici nu se justifică. Fac apel la responsabilitate și echilibru (VIDEO)

Ministrul Sănătății: Protestele anunțate de medici nu se justifică. Fac apel la responsabilitate și echilibru (VIDEO)

Un articol de: - 10 Sep 2013, 16:41
Ministrul Sănătății: Protestele anunțate de medici nu se justifică. Fac apel la responsabilitate și echilibru (VIDEO) Eveniment

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat marți, într-o declarație de presă, că protestele anunțate de medici nu se se justifică, în contextul în care ministerul se află în plină dezbatere a unor acte normative legate de reforma sistemului sanitar.

„Având în vede faptul că ministerul a făcut și face toate demersurile legislative și administrative și că ne aflăm în plin proces de dezbatere și negociere a actelor normative care constiutie esența reformei, considerăm că posibilele proteste nu se justifică, nu au suport real. Toate părțile ar trebui să se afle la masa dialogului, așa cum ne-am propus și am acționat până în prezent”, a declarat ministrul.

Acesta a făcut apel la responsabilitate și i-a invitat pe medici la discuții.

„Ministerul Sănătății îi invită la discuții și dezbateri pe reprezentații sistemului sanitar pentru găsirea celor mai bune solutii. Ministerul solicită ca orice manifestare a lumii medicale să nu-i afecteze pe cetateni Fac apel la responabilitate și echilibru, iar protestele să nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medeical românesc. Începând de sâmbătă, conducerea ministerului este disponibilp pentru orice dialog solicitat e reprezentanții coaliției profesioniștilor din sistemul sanitar”, a mai spus Nicolăescu.

Medicii vor ieşi în stradă începând cu data de 18 septembrie pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de nivelul salariilor.

Cadrele medicale vor picheta Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe, zilnic, până la 27 septembrie, iar în luna octombrie va avea loc un miting în faţa Guvernului.

Aceştia ameninţă că în luna noiembrie ar putea fi declansaţă greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.

Reprezentamţii medicilor au mai spus că s-ar putea să existe şi demisii în bloc, dar şi anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurări de sănătate.

Ministrul Sănătății: Protestele medicilor nu se justifică
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Eugen Nicolaescu,   Ministerul Sanatatii