Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, reacție la ameninţările cu greva generală ale SANITAS: Veniturile nete cresc. Se pot acorda sporuri și din veniturile proprii ale spitalelor (VIDEO)

Ministrul Sănătății, reacție la ameninţările cu greva generală ale SANITAS: Veniturile nete cresc. Se pot acorda sporuri și din veniturile proprii ale spitalelor (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2018, 17:09
Ministrul Sănătății, reacție la ameninţările cu greva generală ale SANITAS: Veniturile nete cresc. Se pot acorda sporuri și din veniturile proprii ale spitalelor (VIDEO) Eveniment

Ministrul Sănătății a reacționat după ce liderii SANITAS au anunțat că se pregătesc de grevă generală, nemulțumiți de aplicarea sporurilor. (Detalii AICI)

Sorina Pintea a declarat că ”statul român poate oferi acum un nivel de 30% al sporurilor la nivel de ordonator principal de credite”. Se pot acorda, însă, și sporuri din veniturile proprii ale spitalelor, printr-un management performant al unităților medicale. 

Ministrul a insistat că salariile nu scad, ci cresc.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Știu că sunt nemulțumiri legate de aplicarea sporurilor, dar acel procent de 30% trebuie să-l respectăm. Veniturile nete nu scad, ci cresc. Noi am discutat cu dânșii aplicarea anexei 10. Am dat niște suggestii vizavi de aplicarea sporurilor cu încadrarea în 30% pe ordonator principal de credite model Ministerul Sănătății. Am spus că atât putem, 30%. Asta e legea! 

Pentru personalul TESA se mențin sporurile din ianuarie 2018. Pentru celelalte categorii de persoane sunt discuții, plus modificarea Ordonanței 91 în Parlament, dar nu scad veniturile nete. Am făcut calcule și dânșii au făcut simulări. Vom avea și mâine discuții pe anexa 10. Discuția a fost orientativă pe ordonator principal de credite Ministerul Sănătății.

N-am înțeles de ce s-a stabilit un calendar al pichetărilor, al grevelor, pentru că nu am discutat pe fiecare categorie în parte. Am spus că o să avem grijă de medici, pentru că avem nevoie de ei pentru un act medical de calitate. Avem nevoie de tot personalul medical, dar de la bun început s-a stabilit pentru medici și asistenți 2022, iar pentru restul personalului progresiv. 

Aplicarea sporurilor, repet, există posibilitatea ca fiecare manager să demonstreze că e un bun manager. Noi avem în lege 30%. Mai mult nu putem”, a insistat Sorina Pintea.
 

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea