Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, despre obligarea rezidenţilor să rămână în țară: Nu există un asemenea plan, dar este important să pregătim medici și să le creăm condiții să rămână în țară (VIDEO)

Ministrul Sănătății, despre obligarea rezidenţilor să rămână în țară: Nu există un asemenea plan, dar este important să pregătim medici și să le creăm condiții să rămână în țară (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 21:58
Ministrul Sănătății, despre obligarea rezidenţilor să rămână în țară: Nu există un asemenea plan, dar este important să pregătim medici și să le creăm condiții să rămână în țară (VIDEO) Eveniment

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că nu există un plan prin care rezidenților să le fie restricționat dreptul de a munci în străinătate un număr de ani după perioada de pregătire din România. 

”Nu există un asemenea plan. Există discuții și este normal să existe discuții astfel încât să putem ține medicii în țară pentru că statul investește în pregătirea lor. Nu a fost niciodată discutat concret acest aspect. Se discută mai multe aspecte, mai multe măsuri, dar cred că este normal pentru că noi pregătim medici pentru România, în primul rând. Nu s-a pus nicio clipă, concret, această problemă. Eu am rămas surprinsă de știrile pe care le-am auzit astăzi pentru că niciodată nu am afirmat așa ceva. Am spus doar că au fost discuții, am discutat cu ministrul de Finanțe, în contextul în care am cerut, în calitate de ministru al Sănătății, suplimentarea locurilor la rezidențiat, anul acesta. Și cred că ar fi trebuit să se discute mai mult despre asta, nu despre măsurile pe care, potențial, le putem lua. 

Nu am spus că agreez această idee. (...) Important pentru noi, în acest moment, este să pregătim medici, iar apoi să le creăm condiții să rămână în țară.

A fost o discuțe în momentul în care s-a adoptat acea hotărâre de guvern privind majorarea locurilor la rezidențiat, în calitate de ministru al Sănătății mi s-au pus întrebări cu privire la modul în care vom asigura forța de muncă necesară României. (...) Există un adevăr, în România dorim să construim spitale, autostrăzi, dar nu avem forță de muncă suficientă”, a explicat Sorina Pintea

Aceasta a mai precizat că sunt multe situații în care medicii își doresc să se întoarcă în România, însă posturile de la spitalele mici sunt evitate, deși este vorba despre aceleași salarii. 

Precizările ministrului Sănătății vin în contextul în care marți a apărut informația că s-ar pregăti un plan prin care medicii rezidenți să fie determinați să stea în ţară un anumit număr de ani după încheierea rezidențiatului. (Detalii AICI)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea,   Ministerul Sanatatii