Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Îmi pun și eu întrebarea cum au putut fi acreditate anumite spitale. Am fost în foarte multe spitale din România. Uneori, din politețe, am preferat să tac (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Îmi pun și eu întrebarea cum au putut fi acreditate anumite spitale. Am fost în foarte multe spitale din România. Uneori, din politețe, am preferat să tac (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 09 Dec 2018, 21:58
Eveniment

Sorina Pintea a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”Controverse”, de pe B1 TV, că nu a crescut numărul infecțiilor intraspitalicești, ci abia acum raportarea acestora se face corect. 

Referindu-se la controlul pe care l-a demarat recent în toate maternitățile publice și private din Capitală, Sorina Pintea a precizat: ”Mă legasem inclusiv de raportarea infecțiilor intraspitalicești pentru că a apărut acea statistică a Institutului Național de Sănătate Publică și toată lumea a fost alertată că a crescut numărul infecțiilor. Nu. Abia acum se raportează relativ corect”. 

Întrebată câte dintre spitalele din România se află în acest moment la standardele europene, Sorina Pintea a precizat că, din punctul său de vedere, există unități medicale care nu ar fi trebuit să primească acreditare. 

”Conform Agenției Naționale de Management în Calitate sunt foarte multe spitale la standarde. Îmi pun și eu întrebarea cum au putut fi acreditate anumite spitale pentru că în această perioadă, de la învestire și până acum, am fost în foarte multe spitale din România. c, m-am abținut să fac anumite comentarii, am preferat să tac. (...) Cine le-a acreditat, ori nu era profesionist, ori nu era de bună-credință. (...) Nu și-au făcut datoria. Din punctul meu de vedere, există spitale acreditate care n-ar fi trebuit acreditate. Cred că dacă nu le-am fi acreditat, atunci cineva s-ar fi sesizat și ar fi încercat să rezolve problemele”, a declarat ministrul. 

De asemenea, întrebată ce notă acordă acum sistemului de sănătate din România, în condițiile în care, în luna aprilie, declara că acesta ar merita nota 6, Pintea a răspuns: „Eu spun că am ajuns la un 7,5 și mă bazez pe ceea ce spun”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea
 
 
 
Loading...