Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, despre nemulțumirile legate de sporuri: Este o problemă de management, de aplicare a legii salarizării (VIDEO)

Ministrul Sănătății, despre nemulțumirile legate de sporuri: Este o problemă de management, de aplicare a legii salarizării (VIDEO)

Un articol de: - 16 Apr 2018, 13:10
Eveniment

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni, la finalul discuțiilor pe care le-a purtat cu managerii spitalelor ai căror angajați au protestat față de scăderea sporurilor, că în aceste cazuri este vorba despre o problemă de management și de aplicare a legii salarizării.  

”Bugetul este foarte clar. Încadrarea în limita de 30% trebuie să o facem, soluții există, există legea 95 care permite acordarea de stimulente pentru cei care ar pierde la salariu, deci nu a fost o discuție neapărat legată de problema salarizării, a declarat ministrul. 

”Ministerul Sănătății, ca ordonator principal de credite, are în subordine mai multe spitale. Această liminitare la 30% se face pe ordonator principal de credite. Există ordonatori principali, cum ar fi consiliile județene sau consiliile locale care nu au în subordine multe spitale și pot să își permită să acorde sporurile la nivelul maxim sau la nivelul mediu, în limita celor 30%. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății care are în subordine toate institutele mari, cu sporuri foarte mari, are o problemă, din acest punct de vedere, dar și această problemă se poate rezolva și printr-o repartizare echitabilă a sporurilor, astfel încât nimeni să nu piardă față de venitul avut, de exemplu, în luna februarie. 

Să nu uităm că veniturile din sănătate au crescut foarte mult față de luna decembrie din 2016, la toate categoriile de personal.

Personalul căruia nu i-a crescut salariul până la nivelul 2022 are o problemă, adică sunt câteva ajustări negative. Problema apare când aceste scăderi sunt foarte mari. De aceea am chemat managerii spitalelor al căror personal s-a aflat în protest spontan ca să văd ce s-a întâmplat. O parte din probleme le-am rezulvat prin ajustări și reevaluări, dar este o problemă de management, de aplicare a legii salarizării”, a mai spus Pintea. 

Totodată, aceasta precizat, referitor la cei care anunță proteste de amploare din cauza problemelelor salariale, că nu este momentul pentru grevă. 

”Legea este din iulie 2017, lucrurile erau foarte clare. Regulamentul sporurilor statuează un drept al celor din sănătate discutat pe fiecare specialitate. L-au agreat, au acceptat, au știut care este legea, nu văd de ce ar face grevă în acest moment și trebuie să încercăm să ajutăm pe toată lumea. Acum e momentul să ne dăm mâna”, a mai spus Sorina Pintea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea
 
 
 
Loading...