Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că Ştefan Paraschiv va fi noul Director General al Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că Ştefan Paraschiv va fi noul Director General al Metrorex

Un articol de: Elena Stanciu - 08 Mar 2021, 23:44
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că Ştefan Paraschiv va fi noul Director General al Metrorex Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, luni seară că noul director general al Metrorex va fi Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, informează Radio România Actualități.

 

Noul director general al Metrorex va fi Ştefan Paraschiv

 

Ştefan Paraschiv va fi numit în funcție marți.

Ministrul spune că noua conducere a Metrorex va trebui să găsească soluții pentru a stabili un echilibru între venituri și cheltuieli. 

”Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou”, a declarat Cătălin Drulă.
 

Ministerul Transporturilor a publicat raportul verificărilor Corpului de Control la Metrorex


Anunțul făcut de ministrul Transporturilor vine în contextul în care luni a fost publicat raportul Corpului de Control al instituției în urma verificărilor la Metrorex.

"Menţionăm faptul că, în vederea evaluării condiţiilor de microclimat, au fost efectuate evaluări periodice privind determinarea parametrilor necesari încadrării în aceste categorii. Cu toate acestea, nu au fost prezentate documente privind îndeplinirea condiţiilor impuse pentru acordarea sporului de metrou pentru personalul din aparatul central al Metrorex.

Având în vedere aceste aspecte, apreciem că acordarea sporului de metrou tuturor salariaţilor societăţii a fost abuzivă întrucât nu au fost prevăzute cu claritate condiţiile necesar a fi îndeplinite şi nu s-a ţinut cont de faptul că nu toţi salariaţii lucrează în condiţii deosebite, vătămătoare, grele sau periculoase", se arată în raport. Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Valoarea totală sporurilor acordate a fost de 234,73 milioane lei, respectiv 87% din valoarea totală a salariilor pentru timpul efectiv lucrat, în sumă de 270,08 milioane lei. Cele mai mici salarii din companie sunt între 3-4.000 de lei.

 

Cine este Ștefan Paraschiv

 

Ștefan Paraschiv a condus între 2017 și 2020 Consiliul de Administrație al Romaero.

Are experiență în strategii de afaceri, leadership și managementul vânzărilor, este absolvent al Academiei de Studii Economice și a făcut studii de perfecționare în afara țării.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Drula,   Metrorex,   Stefan Paraschiv