Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Transporturilor: Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

Ministrul Transporturilor: Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

Un articol de: Catinca Giosanu - 11 Dec 2020, 18:07
 Ministrul Transporturilor: Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei Foto: Lucian Bode / Facebook Eveniment

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat vineri, 11 decembrie, că trenul spre Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, durata călătoriei fiind de aproximativ 20 de minute.

 

Lucian Bode: ”Preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”

 

Oficialul a dezvăluit ce preț vor plătii oamenii pentru a călători cu trenul pe ruta dinspre Aeroportul Otopeni.

”Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, aceştia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a scris ministrul Bode pe pagina sa de Facebook.

 

”Am avut ambiţia de a finaliza acest proiect de infrastructură feroviară şi m-am ţinut de cuvânt”

 

Lucian Bode a precizat că este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din anul 1984 până în prezent.

”Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podeţe, 1 viaduct, 1 staţie de cale ferată şi un punct de oprire în oraşul Otopeni şi s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura staţiei are caracter unicat şi este o structură spaţială dispusă sub forma unui arc de cerc. Proiectul îndeplineşte un vis de peste 30 de ani al românilor, şi anume, acela de a conecta Aeroportul Internaţional Henri Coandă la reţeaua feroviară. Am avut ambiţia de a finaliza acest proiect de infrastructură feroviară şi m-am ţinut de cuvânt”, a mai spus şeful de la Transporturi, conform Agerpres.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Aeroportul Otopeni,   Lucian Bode,   tren