Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare (VIDEO)

Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare (VIDEO)

Un articol de: - 30 Mai 2017, 12:14
Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare (VIDEO) Foto: capital.ro Eveniment

Ministrul Turismului Mircea Dobre a declarat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Talk B1, că nu s-a pus niciodată problema de schimbare a brand-ului turistic al României, de înlocuire a simbolului actual, frunza, cu o oaie. Ministrul a spus că intenția este aceea de a promova turismul românesc cu ajutorul legendelor naționale. 

”A fost prima ședință a Comitetului Consultativ în Turism în care, în momentul în care se întrunește pentru prima dată acest comitet are loc o alegere a consiliului director. În perioada aceea, când era procedura de alegere, eu am deschis principial această discuție să ne folosim de aceste simboluri naționale, pentru că Miorița este un simbol național și nu cred că mă poate contrazice nimeni, și să putem în valoare toate legendele pe care le avem. Dar, nicidecum nu am zis..., nu m-am folosit de oaie, cum scrie în acel articol. 

Eu m-am referit la simbol, la legendă, nu m-am referit direct la animal”, a explicat ministrul. 

Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare

Acesta a mai spus că brand-ul de țară nu poate fi schimbat timp de cinci ani. 

”Brand-ul de țară nu se poate modifica cinci ani. De la 2015 până în 2020 nu se poate schimba brand-ul de țară. Cine a băgat această falsă teme, ori nu cunoaște, ori este de rea credință. 

Eu nu am discutat că schimbăm brand-ul de țară. Este imposibil de schimbat scrisul acela ”România”, cu frunza deasupra. Să uităm de așa ceva. 

Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu v-am spus să ne folosim de legende, de aceste simboluri naționale în promovare pentru că avem de realizat câteva broșuri noi, avem de realizat promovarea externă, dar avem de realizat și promovarea internă a României că, de fapt, cei mai mulți turiști sunt în România, plus încă trei milioane de cetățeni români care sunt în diaspora și vin de două ori pe an și cheltuiesc bani și în scop turistic în România. Eu la asta m-am referit, nu m-am referit să schimb brand-ul de țară”, a mai spus Mircea Dobre.
 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt