Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Banias: Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât nu cunosc acele persoane

Mircea Banias: Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât nu cunosc acele persoane

Un articol de: - 26 Mai 2011, 12:46
Mircea Banias: Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât nu cunosc acele persoane Foto: B1 TV Eveniment

Într-o intervenţie telefonică a ştirilor B1 TV senatorul democrat-liberal Mircea Banias a declarat referitor la acuzele aduse de Direcţia Generală Anticorupţie (DNA) că nu a intervenit niciodată la niciun fel de autoritate aşa cum susţin procurorii.

"Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât peste 90% din aceste persoane nu mă cunosc. Nu am avut niciun fel de relaţie niciodată cu aceştia. Pe Eugen Bogatu îl cunosc, dar nu am avut afaceri împreună niciodată", a afirmat Banias.

Întrebat dacă este implicat în dosarul fostului director al Direcției Domenii Portuare Constanța, Eugen Bogatu, Mircea Banias a susţinut că nu i-a cerut acestuia nimic ilegal.

"Nu i-am cerut lui Bogatu nimic. L-am întrebat pe căi legale, subliniez, dacă poate obţine aproximativ 200 de perechi de teneşi, 200 de treninguri pe care să le trimită la Asociaţia Surdo Muţilor din Constanţa de Crăciun. Aceasta este singura legătură pe care o am în acest dosar cu Bogatu. Bunurile respective au fost trimise la asociaţie şi au fost oferite cu ocazia petrecerii de Crăciun", a adăugat senatorul român.

Mircea Banias: Nu i-am cerut lui Bogatu nimic
Embed:


Referitor la titulatura care a reieşit din convorbirile telefonice în posesia cărora au intrat procurorii DNA, Mircea Banias a fost rugat să clarifice cine este omul de la capătul tunelului.

"Eu nu înţeleg foarte multe expresii folosite de procurori (...) Înţeleg, tot din media, că este vorba despre o convorbire pe care a avut-o un oarecare domn Durbac, pe care eu nu-l cunosc. De domnul Bogatu şi Mironescu am auzit, de domnul Durbac am auzit, dar nu-l cunosc. Nu l-am văzut în viaţa mea şi nu am avut niciun fel raporturi cu el, nici de prietenie, nici de serviciu".

Senatorul Mircea Banias este acuzat de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la delapidare. Conform DNA grupul din care face parte Banias se ocupa cu contrabanda cu mărfuri de orice gen în schimbul remiterii unor sume de bani sub formă de mită.

Banias a primit interdicția de a părăsi România pentru 30 de zile, după ce a fost audiat, luni, la sediul DNA.

Citeşte mai multe despre:   acuzat,   dosar,   procurori,   DNA