Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat declarații contradictorii la Tribunalul Constanța

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat declarații contradictorii la Tribunalul Constanța

Un articol de: - 14 Noi 2014, 21:54
Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat declarații contradictorii la Tribunalul Constanța Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat, vineri, declarații contradictorii la Tribunalul Constanța, la primul termen în dosarul în care sunt judecați pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Procesul a durat peste cinci ore și a avut multe momente tensionate. Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost aduși, vineri dimineață, la Tribunalul Constanța, primul sosind din arest de la București, iar cel de-al doilea de la Penitenciarul Poarta Albă.

La începutul procesului, judecătoarea a pus în discuție cererea formulată de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial.

Acesta a cerut să se constituie parte civilă în acest proces pentru a-și recupera suma de 250.000 de euro. Solicitarea a fost respinsă de către judecătoare, care a menționat că infracțiunea de trafic de influență, care apare în acest dosar, este una de pericol, și nu de prejudiciu, potrivit Mediafax.

Marian Căpățână a cerut apoi ca rechizitoriul să fie citit în întregime, și nu să-i fie prezentat în mod succint, ceea ce judecătoarea a și făcut.

După ce au fost înștiințați asupra faptelor pentru care au fost trimiși în judecată, Marian Căpățână a spus că dorește recunoașterea faptelor pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă, iar Mircea Băsescu nu a preferat acest lucru, vrând să dea o declarație în fața instanței pentru a prezenta cum s-au petrecut faptele din punctul său de vedere.

Totuși, Marian Căpățână a ținut să sublinieze că nu este de acord cu tot ceea ce scrie în rechizitoriu, el precizând că suma pe care și-ar fi însușit-o nu a fost de 350.000 de euro, cum afirmă procurorii DNA, ci de 100.000 de euro, bani pe care i-ar fi înapoiat la un moment dat. Din acest motiv, cererea sa de a beneficia de judecată simplificată a fost respinsă de către judecătoare, specificând că atunci când a ales să-și recunoască vinovăția înseamnă că este de acord cu tot ce au spus anchetatorii și în acel moment pentru el procesul se încheia.

Instanța a hotărât ca ascultarea celor doi să se facă separat, astfel că Marian Căpățână a fost scos din sala de judecată, iar Mircea Băsescu a început să prezinte cum s-au desfășurat faptele.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Basescu