Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Diaconu a câștigat procesul cu ANI, care cere anularea mandatului său de europarlamentar

Mircea Diaconu a câștigat procesul cu ANI, care cere anularea mandatului său de europarlamentar

Un articol de: - 10 Oct 2014, 10:31
Eveniment

Mircea Diaconu a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care cere anularea mandatului său de europarlamentar. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în 48 de ore de la pronunţare.

„Admite excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a pârâtului BEC şi respinge în consecinţă acţiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active, a lipsei de interes a acţiunii, precum şi a lipsei de obiect. Respinge ca inadmisibilă acţiunea în ceea ce priveşte cererea de anulare parţială a procesului-verbal al BEC din 29.05.2014 privind centralizarea voturilor şi atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European 25 mai 2014. Respinge în rest, acţiunea reclamantei, astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată", se arată în decizia instanţei, citată de Mediafax.

Agenția arată că a solicitat Autoritatea Electorală Permanentă, pe 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Cateva zile mai târziu, AEP a transmis ANI că nu are competență în acest caz.

Mircea Diaconu a obținut un mandat la alegerile europarlamentare, candidând independent după ce PNL l-a trecut pe lista sa pentru Parlamentul European.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Diaconu
 
Loading...