Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Dinescu, în direct pe B1 TV: „Este o exagerare să spui că cei care au murit în decembrie au fost omorâți de Ion Iliescu” / Ce crede scriitorul despre certificatele date pe bandă rulantă (VIDEO)

Mircea Dinescu, în direct pe B1 TV: „Este o exagerare să spui că cei care au murit în decembrie au fost omorâți de Ion Iliescu” / Ce crede scriitorul despre certificatele date pe bandă rulantă (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Dec 2019, 15:19
Mircea Dinescu, în direct pe B1 TV: „Este o exagerare să spui că cei care au murit în decembrie au fost omorâți de Ion Iliescu” / Ce crede scriitorul despre certificatele date pe bandă rulantă (VIDEO) Eveniment

Scriitorul Mircea Dinescu, figură proeminentă a Revoluției Române, susține că este o „exagerare să spui că cei care au murit în decembrie au fost omorâți de Ion Iliescu”.

Întrebat în direct pe B1 TV ce crede despre faptul că Gelu Voican Voiculescu a sfârșit cu capul spart, după ce a luat parte la slujba de pomenire organizată sâmbătă în Piața Universității, Mircea Dinescu a răspuns: „O chestie neplăcută. Eu nu doresc nimănui să-i fie spart capul cu o cârjă, dar așa e istoria. Uneori să plătesc lucrurile, și pe care le-ai făcut, și pe care nu le-ai făcut, fiindcă eu cred că este o exagerare să spui că cei care au murit în decembrie au fost omorâți de Ion Iliescu. Ceaușescu avea garda lui pretoriană. Lucrurile trebuie limpezite. Din păcate, au trecut 30 de ani și nu știm cine a tras. Cine avea arme pe vremea aia, în afară de Miliție, Securitate și Armată?”.

Mircea Dinescu a vorbit și despre multitudinea de certificate de revoluționar oferite în condiții suspecte în țara noastră, după prăbușirea regimului Ceaușescu.

„Știți cum e cu revoluționarii. Modelul a fost ilegalistul din perioada burgheză, fiindcă foarte mulți s-au dat ilegaliști după ce a căzut capitalismul și a devenit un soi de categorie, care a profitat din plin în vremea comunismului. Mergeau gratis cu tramvaiul, aveau pensii mari fiindcă au fost ilegaliști. Au lipit un afiș împotriva burgheziei”, a subliniat Mircea Dinescu, în direct pe B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dinescu