Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Geoană a împlinit azi 62 de ani. Cum își serbează ziua de naștere secretarul general adjunct al NATO

Mircea Geoană a împlinit azi 62 de ani. Cum își serbează ziua de naștere secretarul general adjunct al NATO

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Iul 2020, 14:30
Mircea Geoană a împlinit azi 62 de ani. Cum își serbează ziua de naștere secretarul general adjunct al NATO foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Eveniment

Mircea Geoană împlinește, marți, 14 iulie, 62 de ani. Secretarul general adjunct al NATO își sărbătorește ziua de naștere alături de familie și câțiva apropiați, cu păstrarea regulilor de impuse pe timpul epidemiei de Covid-19.


 

 

Mircea Geoana, numărul doi în NATO, împlinește 62 de ani

 

 

 

Mircea Dan Geoană s-a născut pe 14 iulie 1958, la București. Acesta împlinește marți, 14 iulie, 62 de ani.

Geoană a ales să își sărbătorească ziua de naștere fără fast, doar în prezența familiei, soția Mihaela și cei doi copii ai lor – Ana Maria și Alexandru, și a câtorva prieteni foarte apropiați, pentru a respecta regulile impuse de autoritățile sanitare pe timpul epidemiei de Covid-19.

 A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

 

 

Cariera lui Mircea Geoană

 

 

 

Mircea Dan Geoană este un politician român, adjunct al secretarului general al NATO, preşedinte al Partidului Social Românesc, formaţiune pe care a fondat-o în aprilie 2015.

De asemenea, Mircea Geoană este preşedintele Institutului Aspen România, o asociaţie non-profit, apolitică. Institutul are ca misiune promovarea unui dialog informat şi critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească.

Mircea Geoană a fost preşedintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, preşedinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA şi Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

În 2001 devine membru al Partidului Social Democrat.

Este preşedintele Senatului şi a fost membru al CSAT (Consiliul Suprem de Apărare al Ţării) până în iunie 2009, când a demisionat din această funcţie.

A fost înlocuit în funcţia de preşedinte al partidului în februarie 2010, de Victor Ponta.

La data de 14 decembrie 2010, Geoană a fost sancţionat de conducerea PSD cu suspendare de şase luni pentru afirmaţii considerate dăunătoare partidului.

La data de 2 noiembrie 2011, grupul PSD de la Senat a cerut revocarea lui Geoană din funcţia de preşedintele Senatului.

La data de 13 noiembrie 2011, Comisia de Integritate a PSD a decis să propună excluderea lui Mircea Geoană din partid. Conflictul lui Geoană cu partidul a fost cauzat de declaraţiile critice ale acestuia în cadrul Consiliul Naţional al PSD din octombrie 2011, de declaraţia că ar putea candida la preşedinţie şi de vizita în Statele Unite ale Americii la sfârşitul lui octombrie, vizită în care ar fi pozat în lider al opoziţiei.

La data de 22 noiembrie 2011, Mircea Geoană a fost exclus din PSD, potrivit Wikipedia.

Pe 16 martie 2012, Mircea Geoană a lansat o platformă apolitică, numită „România noastră”, cu scopul declarat de „a aduna energiile pozitive din societate pentru o Românie dezvoltată”. Din data de 3 aprilie 2012, mişcarea „România noastră” are şi un „braţ” politic. Acesta se numeşte PRODEMO şi este înfiinţat şi condus de Marius Lazăr, fost membru PSD, exclus pentru că l-a criticat pe Victor Ponta.

În octombrie 2012, Mircea Geoană a revenit în PSD, iar la alegerile parlamentare din 2012 candidează pentru un nou mandat de senator, pe listele USL.

În aprilie 2015, Mircea Geoană a lansat Partidul Social Românesc, care crede într-o nouă regulă a jocului în politică, economie şi societate. PSRO propune Noul Proiect de Ţară, venind în întâmpinarea celor care împărtăşesc alt crez ideologic.

Din 17 iulie 2019 a fost numit adjunct al secretarului general al NATO de către Jens Stoltenberg.

Tatăl său, Ioan Geoană, a fost general în armata RSR şi şef al Comandamentului Apărării Civile, învinuit în dosarul Revoluţia română din 1989. Mama sa, Elena Iuliana Geoană, a fost inginer la ITB.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   NATO,   aniversare