Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Sandu, fost șef al Federației Române de Fotbal, trimis în judecată pentru luare de mită: 'Eu sunt în Franţa, nu ştiu nimic' (VIDEO)

Mircea Sandu, fost șef al Federației Române de Fotbal, trimis în judecată pentru luare de mită: 'Eu sunt în Franţa, nu ştiu nimic' (VIDEO)

Un articol de: Ioana Ungureanu - 04 Iun 2019, 11:39
Mircea Sandu, fost șef al Federației Române de Fotbal, trimis în judecată pentru luare de mită: 'Eu sunt în Franţa, nu ştiu nimic' (VIDEO) Eveniment

UPDATE 13.00.

Mircea Sandu a declarat, marți, după ce a fost trimis în judecată de DNA că este plecat din țară și  nu știe nimic despre acest dosar.

"Eu sunt în Franţa, nu ştiu nimic. Nu am primit nimic acasă până acum, nici de la DNA, nici de la tribunal. Eu nu pot să spun altceva decât faptul că în mod cert nu am nicio treabă în toată chestia asta pe care au anchetat-o ei. Aşa că rămâne să ne judecăm. Aşa cum se tot promovează acum, plecăm de la prezumţia de nevinovăţie a oricărui om. Mergem şi ne apărăm, ce să facem? Am mai câştigat un proces, cel cu Loteria, asta e viaţa. Din moment ce nu am luat şi nu am dat mită, eu aşa zic, că sunt nevinovat şi sunt încrezător. Nu ai de ce să fii acuzat, nu? Dar mergem şi ne judecăm, nu avem ce face. Mergem în instanţă", a declarat Mircea Sandu pentru AGERPRES

Mircea Sandu a fost trimis în judecată într-un dosar de luare de mită, pe vremea când era președinte al Federației Române de Fotbal (FRF).

De asemenea, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată și a soției acestuia, Elisabeta Sandu, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, 

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.
În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   Mircea Sandu