Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Slăvilă, fratele procuroarei lui Vîntu: După cinci ani, nu mai cred în sistemul juridic

Mircea Slăvilă, fratele procuroarei lui Vîntu: După cinci ani, nu mai cred în sistemul juridic

Un articol de: - 11 Mai 2011, 15:41
Mircea Slăvilă, fratele procuroarei lui Vîntu: După cinci ani, nu mai cred în sistemul juridic Foto: B1.TV Eveniment

În cadrul emisiunii de pe B1 TV "Ediție de prânz" moderată de Silviu Sergiu invitații de miercuri după-amiază au fost Horia Ghibuțiu, Dan Andronic, cosultant politic, și Mircea Slăvilă, fratele Luminiței Șega, singurul procuror care l-a pus sub acuzare pe Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a discuta despre misterul morții procuroarei.

Luminița Șega a murit în condiții suspecte după ce a instrumentat cele mai grele dosare deschise pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Mircea Slăvilă a vorbit despre lupta pe care a purtat-o cu atutoritățile române și cu obositorul proces prin care a trecut cu scopul de a afla de ce sora sa a murit într-un mod așa subit.

"După deces am rugat să se facă autopsia, nu s-a făcut (...) eu am insistat de a se face această anchetă, cazul a fost trimis la Parchet și am fost chemat oficial o singură dată în decursul anchetei",  a declarat Mircea Slăvilă.

În ciuda tuturor eforturilor făcute, după cinci ani de zile familia Luminiței Șega nu a primit încă un răspuns definitiv. Fratele procuroarei a declarat că nu se mai încrede în sistemul juridic român, susținând că ancheta "a fost tratată cu superficialitate" și indiferent "că m-am pus la dispoziția procurorilor, aceștia nu m-au solicitat decât o singură dată (...) după cinci ani nu am primit niciun răspuns. Am sunat la IML și mi s-a răspuns că în urma sesizărilor mele în mass-media nu îmi pot da niciun răspuns".

Luminița Șega ducea o viață sănătoasă, nu a avut antecedente medicale

Întrebat cum a ajuns la convingerea că Lumnița Șega a fost otrăvită și de ce crede cu ardoare această ipoteză, Mircea Slăvilă a afirmat "După primul diagnostic pe care l-au pus doctorii, respectiv accident cerebral, eu am văzut evoluția ei. Eu lucrez cu oameni care au accidente vasculare, iar la ea nu se vedea niciun rezultat. În urma tratamentului ar fi trebuit să înceapă să vorbească. Făcea baraje verbale care nu se regăsesc în cazul pacienților cu accident cerebreal vascular. În momentul în care vorbea, dintr-o dată se bloca. Aici mi s-a părut ceva suspect".

Fratele Luminiței Șega susține că sora lui a dus o viața sănătoasă, întrucât "nu consuma alcool, nu fuma" și nu a avut niciodată "antecedente medicale".

Mircea Slăvilă despre starea Luminiței Șega


Silviu Sergiu l-a mai întrebat pe Slăvilă dacă au existat semne că Șega ar fi fost presată de cineva, sau dacă a dezvăluit vreunui prieten momentele prin care trecea și cum își poate explica lipsa de reacție a procuroarei.

"Nu discutam probleme de serviciu. Probabil cu soțul care făcea parte din sistemul jurudic", a răspuns Slăvilă.

După ani în care cazul Luminiței Șega a fost amânat în repetate rânduri și uitat de procurori, fratele procuroarei a declarat că "nu am să renunț niciodată, speranța moare ultima, deși șansele sunt foarte mici, dovadă că după 5 ani nu s-a făcut nimic, doar necropsia, în rest absolut nimic, în cinci ani de zile".

Citește AICI despre cazul misterios referitor la
moartea Luminiței Șega.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Ovidiu Vintu,   ancheta,   procurori,   moarte