Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Mircia Gutău, după decizia favorabilă a ÎCCJ: Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare (VIDEO)

Primarul Mircia Gutău, după decizia favorabilă a ÎCCJ: Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Apr 2018, 21:30
Primarul Mircia Gutău, după decizia favorabilă a ÎCCJ: Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare (VIDEO) Foto: Timpul de Valcea Eveniment

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis anularea sentinţei de 3 ani de închisoare şi reluarea dosarului în cazul primarului de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, acesta a declarat că nu vrea bani drept daune, ci doar să i se facă dreptate, să-i fie recunoscută nevinovăția, iar judecătorii care l-au condamnat să admită că au greșit. 

”Nu există nicio înregistrare între mine și denunțător. Viceprimarul a fost prins în flagrant, nu eu. Nu a existat nicio declarație împotriva mea. Când a fost făcut flagrantul, a fost trimis denunțătorul în birou la mine și, de la o distanță de 6 metri, când a spus ”șefu, am ceva pentru dumneavoastră”, eu am ridicat mâna în sus și am spus ”nu!”. Asta e singura dovadă pentru care am fost condamnat, că procurorul mi-a spus că am fost condamnat pentru că am făcut din mâna un semn că ”da”.  După 12 ani, am câștigat la CEDO și am cerut revizuirea în acest dosar. S-a anulat decizia de condamnare. Eu acum am două soluții de achitare și mă judec la Curtea Supremă”, a declarat Gutău, pentru B1 TV.

El a spus că a luptat ca să ”nu mă simt jignit de orice terchea-berchea”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Sunt un om demn și vreau să merg până la capăt să-mi dovedesc nevinovăția. Nu sunt un om pătimaș, eu nici la CEDO n-am cerut niciun leu. Vreau doar să arăt că am făcut închisoare nevinovat, iar judecătorii să recunoască că au greșit. Nu vreau bani, nu vreau nimic”, a mai spus edilul.

Mircia Gutău a mai afirmat că l-a durut cel mai mult suferința prin care a trecut soția sa: ”cea mai mare suferință a mea nu a fost aceea că am stat în închisoare. Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare. Umilința e și pentru cei care vin în vizită și care sunt ținuți afară și 12 ore, ca animalele. În astfel de momente, dacă nu ai familie, ești nimeni. Eu am supraviețuit și sunt singurul din Europa care am reușit să redevin primarul Râmnicului de la un partid foarte mic, Partidul Ecologist”.
 

Citeşte mai multe despre:   Mircia Gutau,   Stiri Ramnicu Valcea,   Curtea Suprema