Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 'Mirifica Române în alb şi negru'. Filmul despre țara noastră, pe muzica maestrului Gheorghe Zamfir, care impresionază mai mult decât clipul de propagandă Guvernului (VIDEO)

'Mirifica Române în alb şi negru'. Filmul despre țara noastră, pe muzica maestrului Gheorghe Zamfir, care impresionază mai mult decât clipul de propagandă Guvernului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 18:53
'Mirifica Române în alb şi negru'. Filmul despre țara noastră, pe muzica maestrului Gheorghe Zamfir, care impresionază mai mult decât clipul de propagandă Guvernului (VIDEO) Eveniment

Filmul despre România realizat dintr-un colaj de fotografii ale germanului Kurt Hielscher îi impresionează mai mult pe internauți decât opera Guvernului realizată în an Centenar.

Filmuleţul intitulat „Mirifica Române în alb şi negru“ a fost postat pe Youtube și are o durată de circa 10 minute.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Fotografiile derulate aparţin artistului german Kurt Hielscher (1881-1948), născut în Polonia, care a străbătut ţara noastră la invitaţia Regelui Carol al II-lea, la începutul anilor ’30. Muzica de pe fundal aparține maestrului Gheorghe Zamfir, scrie Adevărul.

Guvernul PSD-ALDE a prezentat joi, la debutul unei ședințe solemne de la Alba Iulia, dedicată Centenarului, un film despre România. În videoclip, țara noastră este prezentată, printre altele,  drept cea a "nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț", "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani" și ”sălaș pentru ultimii lupi liberi din Europa”.

Dincolo de tonul propagandistic folosit în filmul de prezentare, în imagini a fost descoperită și o gafă a realizatorilor. Concret, în momentul în care se vorbește despre ”ultimii lupi liberi din Europa” care trăiesc în România, în imagini apare un lup din... Norvegia.  (VEZI AICI MAI MULTE DETALII ȘI VIDEOUL GUVERNULUI)

Fotografiile derulate aparţin artistului german Kurt Hielscher (1881-1948), născut în Polonia, care a străbătut ţara noastră la invitaţia Regelui Carol al II-lea, la începutul anilor ’30.

Citeste mai mult: adev.ro/pj06mg