Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Misiune extremă a Salvamont Bușteni. O intervenție la limita dintre viață și moarte, povestită în detaliu: `Orice pală de vânt mai puternică putea să se transforme în tragedie`

Misiune extremă a Salvamont Bușteni. O intervenție la limita dintre viață și moarte, povestită în detaliu: `Orice pală de vânt mai puternică putea să se transforme în tragedie`

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Aug 2019, 20:44
Misiune extremă a Salvamont Bușteni. O intervenție la limita dintre viață și moarte, povestită în detaliu: `Orice pală de vânt mai puternică putea să se transforme în tragedie` Eveniment

Salvamont Bușteni a avut o intervenție extremă încununată cu succes, într-o zonă greu accesibilă din Valea Priponului, Munții Bucegi. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat firul complet al evenimentelor, vorbind cu lux de amănunte despre momentele intense trăite de salvatori și victimă.

„Ghenadie, Marius, Ovidiu, Estrela și Marius sunt echipa care, acum două zile, a reușit să salveze viața unui bărbat care a suferit multiple traumatisme survenite în urma unui accident produs într-o zonă greu accesibilă din zona Valea Priponului, Munții Bucegi.

Era sâmbătă seară când, la Punctul de Operare Aeromedicală Târgu Mures, a fost primit un apel de la Salvamontul Bușteni.

-Avem nevoie de voi ca să salvăm un bărbat. Suntem în Valea Priponului din Munții Bucegi și zona este greu accesibilă. Trebuie transportat de urgentă către cel mai apropiat spital.

În cel mai scurt timp, cei cinci s-au urcat la bordul elicopterului și s-au deplasat către locul indicat.

Întradevăr, zona era greu accesibilă, iar bărbatul, deși era echipat corespunzător pentru munte, căzuse în gol de la o distanță considerabilă. 

Comandantul de echipaj, Ghenadie, a verificat imediat dacă se poate apropia cu elicopterul de zona în care se aflau salvamontiștii și victima. Pentru că nu putea ateriza a luat hotărârea să-l coboare pe Ovidiu cu troliul pentru a prelua victima.

Orice deplasare greșită a elicopterului ar fi fost fatală pentru cei din jur.

Ovidiu și-a luat măsuri că a securizat bine victima și a făcut semn că se pot ridica.

A urmat un zbor de aproximativ 20 de minute, în care Ovidiu era supendat în aer cu victima. Orice pală de vânt mai puternică putea să se transforme în tragedie. După ce au putut ateriza în siguranță, victima a fost urcată în elicopter și transportată de urgență la București.

Poate pentru unii este o acțiune banală sau puteți spune că pentru asta sunt plătiți. Dar pentru noi sunt o echipă. O echipă de adevărați salvatori!

Vă mulțumim, dragi colegi!”, arată postarea MAI pe Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Salvamont Busteni